Pregătiri pentru Cupa Mondială din Qatar: Accor recrutează 12.000 de lucrători temporari

Pregătiri pentru Cupa Mondială din Qatar: Accor recrutează 12.000 de lucrători temporari
Qatar speră să atragă 1,2 milioane de vizitatori, sursă foto: captură YT

Operatorul hotelier Accor recrutează 12.000 de angajați temporari din străinătate pentru a îngriji 65.000 de locuințe temporare pentru fani – cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal din 2022, a declarat pentru Reuters, președintele și directorul său general Sébastien Bazin.

500 de containere cu mobilier și pregătiri pentru 150 de tone de lenjerie murdară zilnic

Qatarul face eforturi pentru a evita un deficit de cazare în timpul turneului și a angajat Accor, cel mai mare operator hotelier din Europa, pentru a gestiona operațiunea temporară de cazare.

Operatorul hotelier expediază 500 de containere din China, pline cu mobilier, de la canapele la argintărie. Accor își va redistribui flota de camioane, autobuze și mașini de la Mecca, în Arabia Saudită vecină, pentru a depăși lipsa preconizată de vehicule disponibile în Qatar în timpul turneului, a spus el.

De asemenea, a angajat o companie locală pentru a spăla cele 150 de tone de lenjerie murdară pe care operațiunea le va genera în fiecare zi.

Vor recruta personal din Asia, Africa, Europa și America de Sud

„65.000 de camere este ca și cum am deschide 600 de hoteluri, așa că ne-am angajat să angajăm suficienți oameni”, a declarat Bazin, adăugând că o campanie este în curs de desfășurare în Asia, Africa Subsahariană, Europa și America de Sud pentru a recruta menajere, personal de recepție, experți în logistică și alții. „Toate aceste locuri de muncă vor fi desființate la sfârșitul lunii decembrie”, a spus el.

Până în prezent, la Cupa Mondială din Qatar s-au făcut 25.000 de rezervări

Qatar speră să atragă 1,2 milioane de vizitatori, aproape jumătate din populația sa, în timpul turneului de 28 de zile din noiembrie și decembrie.

Dar micul stat arab din Golf are mai puțin de 30.000 de camere de hotel, potrivit estimărilor Qatar Tourism, iar 80% dintre aceste camere au fost rezervate în bloc de către FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, pentru oaspeții oficiali, au declarat organizatorii Cupei Mondiale.

Cazarea rezervată în prealabil este obligatorie pentru fanii cu bilet care intenționează să rămână peste noapte în Qatar în timpul Cupei Mondiale. Fără cazare, majoritatea fanilor nu vor primi legitimația obligatorie de fan, care servește și ca viză pentru Qatar.

Urmăriți B1TV.ro și pe