Premii dublate pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, locurile I-VI. Câți bani vor primi de la Guvern

Premii dublate pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, locurile I-VI. Câți bani vor primi de la Guvern
Anamaria Brânză, alături de ministrul Eduard Novak, de la MTS și Roxana Ciuhulescu, purtătoare de cuvânt (27 iulie 2021)

Vești bune de la Guvern, pentru sportivii care au obținut performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ambasadorii României de la Olimpiadă vor fi remunerați în cuantum dublu, față de cum a fost stabilit inițial. Minsitrul Tineretului și Sportului a făcut anunțul.

Eduard Novak a comunicat într-o postare în social media noul cuantum pentru sportivii români.

„Este o mare reuşită aprobarea acestui act normativ şi mă bucur că am avut sprijinul colegilor şi partenerilor din coaliţie.

Este o dovadă că Guvernul României înţelege şi respectă importanţa sportului şi a performanţei sportive, că apreciază şi recompensează munca şi eforturile care stau în spatele acestor rezultate. (…) Rămânem împreună în aceste demersuri şi vom continua să căutăm soluţii pentru ca sportul şi sportivii să se simtă apreciaţi şi să aibă condiţii cât mai bune de pregătire”, a declarat Novak, aflat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în calitate de concurent la ciclism.

Câți bani vor primi sportivii români de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au înregistrat cele mai bune performanțe

Cuantumul noilor premii pentru sportivii clasaţi pe locurile I-VI este: locul I – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro), II – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro); III – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro); IV – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro); V – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro) şilocul VI – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

La JO de la Tokyo, România a încheiat în clasamentul general pe medalii pe locul 46. Canotajul a fost singurul sport la care România a reușit să se mențină la înălțime. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obținut medalie de aur la dublu vâsle

La scrimă, Ana-Maria Brânză a fost singura sportivă a României de la Tokyo. Ea a câștigat argintul la spadă. Tot argint a obținut și echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă.

Locurile IV-VI au fost ocupate de:

Locul 4 – David Popovici – Înot, 200 m liber;

Locul 5 – Maria Claudia Nechita – Box, 57 kg ; Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi – Kaiac-canoe, C2 – 1000 m ; Ovidiu George Ionescu, Bernadette Cynthia Szocs – Tenis de masă, dublu mixt; Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara, Bernadette Cynthia Szocs – Tenis de masă, echipe.

Locul 6 – Bianca Florentina Ghelber – Atletism, aruncarea ciocanului ; Gianina Elena Beleagă, Ionela Livia Cozmiuc – Canotaj, dublu vasle ctg. uşoară (L2x); Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Georgiana Dedu, Daniela Druncea, Maria Magdalena Rusu, Denisa Tîlvescu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu – Canotaj, opt rame cu carmaci (8+) .

Jocurile Paralimpice 2021 se vor desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie, iar România participă cu o delegaţie formată din 15 persoane, dintre care opt sunt sportivi. Ministrul de la MTS, Eduard Novak, va participa în probele de ciclism rutier şi de pistă.

Ultima oră
08:06 - Mesajul unui preot care îi îndeamnă pe credincioși să se vaccineze: Este o aberație că nu vă mai mântuiți sau că rămâneți blestemați (VIDEO)
07:43 - Noi restricții pentru slujbele religioase. Cum se face accesul în interiorul bisericilor și ce măsuri trebuie să respecte credincioși
07:21 - Nicușor Dan, despre situația căldurii în București: Primăria va subvenționa în continuare gigacaloria
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”