Președintele sârb: Novak Djokovic a fost tratat ca un criminal în serie în Australia (VIDEO)

Președintele sârb: Novak Djokovic a fost tratat ca un criminal în serie în Australia (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Simon Bruty/Aeltc Pool

Președintele sârb sare în apărarea lui Novak Djokovic după problemele legale prin care s-a confruntat în Australia. Aleksandar Vucic spune că liderul ATP a fost “torturat şi chinuit” de guvernul australian şi “tratat ca un criminal în serie”. În plus, președintele acuză avocații guvernamentali că au mințit în timpul procesului, potrivit dailymail.co.uk.

„N-au făcut altceva decât să-l maltrateze pe cel mai bun tenismen timp de 11 zile, iar în a 11-a zi să-i înmâneze decizia luată în prima zi…”, a spus el, relatează publicația sârbă Novosti.

Președintele a declarat că îi asigură lui Djokovic tot sprijinul și că „abia așteaptă” ca starul să se întoarcă în Serbia, unde este întotdeauna binevenit.

Vucic asigurat că sportivii australieni vor fi tratați mai bine când vor sosi în Serbia pentru un eveniment de atletism în martie și „nu vor fi maltratați din cauza alegerilor”.

„Mulțumesc australienelor, deoarece sunt sigur că îi iubesc pe sârbi. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, dar s-au umilit pe ei înșiși și el se poate întoarce în țara lui cu capul sus.’

Tentativă de asasinat asupra lui Djokovic

Tatăl sportivului a comparat deportarea fiului său într-o postare pe Instagram Stories ca „50 de gloanțe în piept…atentatul de asasinat asupra celui mai bun sportiv din lume s-a încheiat.

Srdjan Djokovici a publicat mesaje dure încă de la începutul problemelor sportivului cu sistemul legislativ din Australia.

„Australienii l-au tratat pe Novak Djokovic ca pe un prizonier politic, ca pe un terorist, ca un duşman al statului. I-au luat dreptul de a juca. Este tratat ca un cetățean de clasă inferioară de către rasiştii etnici”.

Urmăriți B1TV.ro și pe