Reguli stricte pentru Cupa Mondială din Qatar: interzis îmbrățișatul femeilor, drogurile și alcoolul / Condiții importante și în ceea ce privește modul cum mănânci sau te îmbraci

Reguli stricte pentru Cupa Mondială din Qatar: interzis îmbrățișatul femeilor, drogurile și alcoolul / Condiții importante și în ceea ce privește modul cum mănânci sau te îmbraci
Sursa Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Ne mai despart mai puțin de două luni până la startul celei mai mari competiții sportive ale anului, Campionatul Mondial din Qatar, care se va desfășura în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Pregăturile sunt în toi și totul pare în linie dreaptă pentru evenimentul care va găzdui echipe, oficialități, jurnaliști și fani din toate colțurile lumii. În acest sens, Comitetul de organizare a anunțat regulile stabilite de Qatar, care se vor respecta de-a lungul întregii competiții, de toți cei prezenți la eveniment, fără excepții. În mare, acestea vizează atitudinea adoptată față de musulmani, fiind, în prinicipiu, reguli referitoare la vestimentație și comportament, notează gsp.ro.

Reguli stricte impuse de Qatar pentru Cupa Mondială

Documentul care conține regulile, prezentat de Comitetul de Organizare a Campionatului Mondial, este structurat pe 16 pagini și este împărțit în 6 capitole, potrivit informațiilor transmise de RMC Sport.

Printre regulile de bază se află cele legate de modul în care cei prezenți trebuie să mănânce sau să bea, reguli care vizează ținuta, instrucțiuni în ceea ce privește interdicția consumului de alcool și droguri de-a lungul desfășurării competiției, precum și o listă cu obiectele sau produsele care nu trebuie aduse în Qatar.

Cum va trebui să se mănânce la CM 2022

În documentul redactat și atașat de organizatori se precizează un mic instructaj în ceea ce privește modul cum trebuie mâncat la Cupa Mondială. Astfel, o sticlă sau o cană cu ceai trebuie apucată mereu cu mâna dreaptă, deoarece musulmanii consideră că mâna stângă trebuie folosită doar pentru igienă. De asemenea, e considerat nepoliticos să stai picior peste picior în timp ce discuți cu o persoană, mai scrie sursa citată.

În cadrul aceluiași regulament este precizată și ideea conform căreia în Qatar femeile se salută de la distanță, cu mâna ținută deasupra inimii, fiind interzis să îmbrățișezi sau să strângi mâna unei doamne.

Fără alcool și droguri la Cupa Mondială din Qatar

În documentul pus la dispoziție de organizatori se precizează, de asemenea, că este interzis consumul de droguri și alcool în timpul desfășurării CM 2022, fiind interzisă și aducerea unor astfel de produse în țară, la care se adaugă produse din carne de porc și obiecte care au legătură cu pornografia.

Cum trebuie să fii îmbrăcat la Mondialul din Qatar

Organizatorii au trimis un ghid și în ceea ce privește ținuta vestimentară. Astfel, bărbații trebuie să poarte haine cât mai lungi și cât mai modeste, care să le acopere mâinile și picioarele. Aceștia au interzis în a purta pantaloni strâmți, maiouri sau pantaloni scurți.

Aceleași reguli se aplică și în rândul femeilor, la care se adaugă interdicția de a purta decolteuri și haine transparente. În plus, acestea au primit și interdicția de a purta bijuterii, excepție făcând verigheta și ceasul, mai scrie sursa citată anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe