Româncele calificate în primul tur la Roland Garros și-au aflat adversarele. Ghinion teribil pentru Begu și Țig

Româncele calificate în primul tur la Roland Garros și-au aflat adversarele. Ghinion teribil pentru Begu și Țig

Până acum, cinci jucătoare din România s-au calificat mai departe,pe tabloul principal de la Roland Garros. Irina Begu, Patricia Țig, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu și-au aflat adversarele. Primele două menționate au avut un ghinion teribil la tragerea la sorți.

Irina Begu (74 WTA) are o misiune extrem de dificilă. O va înfrunta în primul tur pe Serena Williams (8 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2016. La Roma, fostul număr 1 WTA s-a impus cu 6-4, 6-1.

Patricia Țig (63 WTA) va trebui să o înfrunte pe Naomi Osaka (2 WTA), fost lider mondial. O singură dată au mai jucat una împotriva celeilalte, în 2015. Japoneza a câștigat în trei seturi, cu 6-7(6), 6-2, 6-1.

Sorana Cîrstea (61 WTA) trebuie de asemenea, să scoată din joc o sportivă mai bine clasată în circuit, pe Johanna Konta (20 WTA). Sorana are șansa de a trece în avantaj în confruntările cu Konta. În 2017 a câștigat britanica, în două seturi, 6-2, 6-2, iar în 2020 a triumfat Sorana, la US Open, cu 2-6, 7-6(5), 6-4.

România ar putea avea șase reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garros

Mihaela Buzărnescu (148 WTA) va da piept cu Arantxa Rus (84 WTA), iar Ana Bogdan (102 WTA) își va afla adversara după încheierea calificărilor.

Pe tabloul principal de la French Open ar mai putea ajunge Irina Bara (122 WTA), dacă va trece de Magdalena Frech, în ultima rundă a calificărilor.

Simona Halep, care se află în recuperare, în România,este marea absentă a turneului de Grand Slam. În rest, marile favorite au confirmat prezența. Interesant de urmărit este faptul că Iga Swiatek și Ashleigh Barty, ultimele două câștigătoare, se află pe aceeași parte a tabloului principal, deci nu se vor putea duela în finală. Fenomenul Aryna Sabalenka ar putea juca în finala competiției cu una dintre cele două favorite menționate.