România văzută de presa din Luxemburg: Hagi, cocaină și Dracula

România văzută de presa din Luxemburg: Hagi, cocaină și Dracula
Foto: footpapers.blogspot.com

Într-un articol publicat de ziarul luxemburghez Tageblatt, intitulat „Hagi, cocaina și Valahia” care prefațează meciul cu România, se pare că țara este cunoscută în principal pentru Contele Dracula „cel mai faimos vampir din istoria literaturii”, pentru Gheorghe Hagi „milocașul de geniu” și Nicoale Ceaușescu „fostul tiran”, arată Gazeta Sporturilor.

Articolul atrage atenția asupra faptului că România este încă o țară slab dezvoltată, care s-a reconstruit cu greu după revoluția din 1989, în care corupția e în floare, iar cetățenii sunt săraci.

La capitolul fotbal, editorialul laudă Generația de Aur, iar datorită fostului jucător Gică Hagi, România a ajuns la „cel mai bun rezultat din istoria naționalei”.

„Dar în vara lui 1994, aşa numita Generaţie de Aur a adus satisfacţii în ţara din Carpaţi. «Tricolorii» conduşi de playmakerul Hagi au ajuns sus la CM, cel mai bun rezultat din istoria naţionalei. Atunci, românii erau printre cele mai puternice echipe din Europa. Apoi a început decăderea. Au apărut totuşi o serie de jucători valoroşi, precum Chivu sau Mutu. Atacantul a fost în trecut suspendat pentru consum de cocaină şi pentru doping, fiind cruţat apoi datorită talentului excepţional, iar cifrele o ilustrează: 77 de goluri în Serie A. Impresionant. Mutu va fi liderul echipei şi în meciul cu Luxemburg, o generaţie a României nu lipsită de talent, dar fără rezultate în actuala campanie. Un pic mai sus decât echipa naţională se află echipele româneşti de club. Graţie investiţiilor, CFR Cluj a atras recent atenţia fotbalului european. Luxemburg va juca marţi în Valahia, la Piatra Neamţ, chiar la graniţa cu Republica Moldova”, citat de sursa precizată.

Echipa națională a României va juca, marți, la Piatra Neamț cu reprezentativa Luxemburgului, începând cu ora 20:45, într-un meci din grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2012.