Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins-o cu 2-1 pe FC Voluntari, joi seară, pe Stadionul Giulești, și a cucerit în premieră Cupa României.

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României după un 2-1 sec cu Voluntari

Formația covăsneană a deschis scorul încă din minutul 22, când Marius Ștefănescu a preluat pe piept și a înscris din șase metri. Același mijlocaș avea să majoreze diferența de pe tabelă în minutul 38, cu o execuție providențială de la circa 25 de metri.

FC Voluntari, câștigătoarea ediției 2016-2017, a avut și ea ocaziile sale, cu Nemec risipind mai multe șanse de a înscrie. Golul formației ilfovene a venit abia în prelungirile partidei, când Andres Dumitrescu a trimis în proprie poartă.

Pe de altă parte, confruntarea nu a fost lipsită de controverse. Câțiva dintre suporterii echipei din Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele în momentul în care a fost intonat imnul României, iar ulterior au scandat „Ungaria, Ungaria”.

Scene relativ similare au avut loc și la duelul care a prefațat întâlnirea dintre Sepsi și Voluntari, mai precis la finala Cupei Elitelor U19, care le-a pus față în față pe Csikszereda și Sepsi. Suporterii și jucătorii celor două echipe au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc și au fluturat steagul asociat zonei respective. Mai mult, s-a scandat chiar și „Ria, Ria, Ungaria”, un cântec făcut celebru de ultrașii maghiari și de membrii altor mișcări naționaliste maghiare, potrivit GSP.ro.

Înaintea partidei din finala de la U19, ministrul Sportului, Eduard Novak, a ținut să le laude pe Csikszereda și pe Sepsi, însă n-a spus niciun cuvânt despre FC Voluntari.

Urmăriți B1TV.ro și pe