Simona Halep, despre Emma Răducanu și participarea la Transylvania Open: „Probabil vrea să joace la mamaie, cum spunea ea”

Simona Halep, despre Emma Răducanu și participarea la Transylvania Open: „Probabil vrea să joace la mamaie, cum spunea ea”
Foto: Facebook

Simona Halep, aflată în prezent pe locul 15 mondial, a plecat sâmbătă dimineață spre Indian Wells, turneu care se va desfășura în perioada 4-17 octombrie și pe care l-a câștigat în anul 2015. Pe Aeroportul Otopeni, înainte de îmbarcare, românca a vorbit și despre un eventual duel cu noua senzație din tenis, Emma Răducanu, în condițiile în care ambele vor participa la Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

Simona Halep, despre o posibilă confruntare cu Emma Răducanu la Transylvania Open

„Va fi o provocare pentru mine, mai ales că ea are o încredere foarte foarte mare după rezultatul obținut. Este foarte interesant că a ales să vină (n.r. – la Cluj). Probabil vrea să joace la mamaie, cum spunea ea. O să fie foarte bine pentru publicul românesc”, a declarat Simona Halep, citată de Digisport.ro.

Cu tată român și mamă chineză, Emma Răducanu reprezintă Marea Britanie și la numai 18 ani este campioana en-titre a US Open. Ea spune că turneul de la Cluj va fi unul special, având în vedere că va participa în premieră la o competiție în România. Mai mult, bunica sa trăiește în București, astfel că va fi o șansă în plus să o viziteze.

„Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în fața fanilor români. Tatăl meu este din România, așa că să particip pentru prima dată la o competiție WTA în țara în care s-a născut este un moment special și abia aștept să ajung la Cluj!”, a afirmat Emma Răducanu, potrivit organizatorilor de la Transylvania Open.

Așadar, pentru Simona Halep urmează turneul de la Indian Wells, pe care l-a câștigat în anul 2015. Tot aici, cea mai galonată tenismenă a României a mai bifat două semifinale, în 2014 și în 2018, și a jucat un sfert în 2016. Va fi a 10-a prezență pentru ea la competiția de pe hardul american.