Situația dramatică în care a ajuns Dinamo București. Mircea Rednic a plătit polița RCA și motorina pentru autocar

Situația dramatică în care a ajuns Dinamo București. Mircea Rednic a plătit polița RCA și motorina pentru autocar

Continuă situația dramatică la Dinamo, care este din ce în ce mai aproape de retrogradarea în Liga a 2-a. Joi, Mircea Rednic, antrenorul „Câinilor”, a vorbit despre problemele financiare ale clubului într-o conferință de presă.

Tehnicianul dinamovist a venit în Ștefan cel Mare ca să antreneze, dar și pentru a investi bani, al nevoie. De curând, a plătit până și motorina și asigurarea pentru autocar. În plus, Rednic a vorbit și despre vocile care-l contestă din galerie.

„Care fani? Este acelaşi fan care critică jucătorii şi care îşi dă cu părerea. Acest fan ştie că noi nu am avut bani să plătim motorina să facem două deplasări la Buzău şi Ploieşti? El ştie că autocarul nu avea avut asigurare şi a trebuit să plătească Rednic şi motorină şi asigurare?

El ştie că Rednic a renunţat la o parte din salariu ca să închiriem patru maşini? El ştie că deplasarea viitoare o plăteşte tot Rednic pentru că nu aveam bani? Eu cred că este o părere a lui şi a altora pentru că nu avem rezultate, şi este normal să fie aşa.

Este o situaţie care mă surprinde în ultima perioadă, pentru că DDB, din punct de vedere financiar, de când am venit eu, a scăzut. Acum când avem mai multă nevoie, pentru că am spus care sunt problemele.

Am avut o discuţie cu mai mulţi reprezentanţi ai DDB. Ei au făcut un efort mare de tot şi Dinamo continuă în Liga I pentru că ei s-au implicat, şi cu salarii, şi au acoperit şi datoriile la stat. Eu am un respect deosebit pentru suporteri, dar nu apărem aşa dintr-odată să destabilizăm. Avem nevoie de fani, chiar dacă se manifestă negativ faţă de jucători. Asta e clar”, a declarat Mircea Rednic, într-o conferință de presă.

Dinamo București, pe marginea prăpastiei. Mircea Rednic încă mai speră la minuni

Mircea Rednic încă mai speră că va reuși să salveze Dinamo de la retrogradare.

„Sunt obligat să am răbdare. Ştiam şi mi-am asumat riscul să vin să ajut Dinamo. Eu am zis că nu mai iau echipe în timpul campionatului, pentru că am păţit-o, dar nu puteam să refuz Dinamo. E responsabilitatea mea şi eu sunt sigur că reuşim să ne îndeplinim obiectivul, care este evitarea retrogradării, pentru că altceva nu ne putem permite.

Anul ăsta ne dorim să evităm retrogradarea şi să reuşim să mai plătim din datorii, să adunăm oameni care vor să investească, mai ales că planul de reorganizare a fost aprobat. Interesul nostru este că Dinamo să rămână în prima ligă. Noi trebuie să rămânem uniţi, să arătăm ca o echipă, pentru că până acum nu am arătat ca o echipă”, a precizat dinamovistul.

Dinamo are probleme financiare grave, care se reflectă și în performanțele din teren. Luni, Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare în dosarul de insolvență. Este cea de-a doua insolvență a societății SC Dinamo 1948 SA. În campionat, clubul bucureșean este penultimul, pe locul 15, cu doar 8 puncte după 16 etape.

Ultima oră
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”
13:47 - O concurentă de la SuperStar a ridicat publicul și juriul în picioare: „Ești o amazoană! Ești frica mea!”
13:35 - Anunțul lui Alexandru Rafila, despre redenumirea certificatului verde: „Este o rugăminte și de la Comisia Europeană”
13:26 - Ministrul Sănătății îndeamnă la echilibru. Alexandru Rafila: Este foarte greu să vii în acest moment să discuți despre obligativitatea vaccinării. Informarea și dezvoltarea spiritului de responsabilitate, cea mai bună soluție (VIDEO)
13:22 - Gândește flexibil, nu pozitiv, pentru a scăpa de stările depresive
13:15 - Guvernul pregătește certificatul COVID pentru locul de muncă și accesul în biserici. Nicolae Ciucă: „Sperăm ca până la finalul anului să avem această lege”
13:12 - România are peste 500 de paturi ATI disponibile pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Sunt internate 1.076 persoane în stare gravă
13:07 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor: Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile (VIDEO)
13:00 - Cifrele COVID-19 în România. 9 județe „galbene”. Restul țării, în scenariul „verde”