"Steaua nu va mai pleca de la Armată”: Colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA, dă asigurări că ministerul nu va mai privatiza niciodată clubul de fotbal

"Steaua nu va mai pleca de la Armată”:  Colonelul Cristian Petrea, comandantul CSA, dă asigurări că ministerul nu va mai privatiza niciodată clubul de fotbal

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea, a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor în care a vorbit despre situația din prezent de la clubul de fotbal care se află în proces cu Gigi Becali privind marca.

"Steaua nu va mai pleca de la Armată" a afirmat ofițerul în interviul acordat Gazetei, completând că nu se vor mai repeta "greșelile trecutului", referindu-se la privatizarea clubului.

Aceste declarații ale comandatului CSA au atras critica jurnalistului Cătălin Tolontan într-un articol intitulat "În statul în care ofițerii dețin un stat, armata poate să dețină și o echipă profesionistă de fotbal".

"Imaginați-vă, indiferent cu cine simpatizați, ce concurență liberă ar fi în Liga 1 dacă s-ar bate echipele private cu o trupă deținută și finanţată de un minister cu un buget care este fixat imperativ la 2% din PIB!

Ne străduim să ne deplasăm spre capitalism, nu spre renaționalizarea domeniilor sportului profesionist, dacă vorbim de sport", a scris jurnalistul pe tolo.ro.

Cătălin Tolontan amintește în articoluld dedicat acestui subiect că atunci când a arătat CSA condițiile în care sunt păstrate trofeele echipei de fotbal, a fost avertizat că nu poate poza în unități militare.

”Atenție când faceți poze în unități militare că pot fi consecințe legale!”, ne-a avertizat recent Clubul Sportiv al Armatei, când i-am pus sub ochi condițiile în care păstrează trofeele Stelei, pe stadion.

Ați înțeles bine. Arena ”Ghencea” este unitatea militară la care se referă Ministerul Apărării.

Ani de zile nu au îngrijit situl, acum nu mai poți nici să-l fotografiezi.

Au eșuat în a conserva un stadion, dar își doresc să opereze o echipă!", scris Cătălin Tolontan.

Urmăriți B1TV.ro și pe