Tenis: Mergea și Tecău, medaliați cu argint în proba de dublu masculin la Jocurile Olimpice

Tenis: Mergea și Tecău, medaliați cu argint în proba de dublu masculin la Jocurile Olimpice
foto: digisport.ro

Perechea formată din Horia Tecău și Florin Mergea a obținut medalia de argint în proba de dublu după ce perechea formată din Rafael Nadal și Feliciano Lopez a câștigat meciul, cu scor 2-6, 6-3, 4-6.

Mergea și Tecău au cedat la capătul unui meci echilibrat, care a durat două ore și 26 de minute, presărat cu multe momente de dramatism. Ce doi români au adus României prima medalie olimpică la tenis, informează Agerpres.

Duelula fost deschis de Horia, care a început cu două servicii nu prea bune, însă pe parcurs și-a revenit și a intrat în meci. Jocul a mers cap la cap, cu un Nadal în mare formă, chiar dacă venise după un meci câștigat cu Belluci, unde a stat două ore pe teren.

Decisivul a început foarte echilibrat, însă finalul a fost încins. Romanii au condus cu 4-3 ți au avut serviciul, dar ibericii au revenit pe final și au obținut medalia de aur.

Pentru tenisul românesc, aceasta este prima medalie din istorie la Jocurile Olimpice.

Românii au fost susținuți din tribune de o mare parte a delegației României, echipa feminină de handbal, echipa feminină de tenis de masă, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, președintele CSA Steaua, George Boroi, etc. Premierea a fost efectuată de fostul președinte al COSR, Octavian Morariu, membru CIO, și de fostul tenisman australian Mark Woodforde, membru în Consiliul Federației Internaționale de Tenis (ITF).