Tragedie la Mondial! Un comentator american a murit după ce i s-a făcut rău în timpul meciului Olanda – Argentina / Fratele său face acuzații grave: „A fost ucis!”

Tragedie la Mondial! Un comentator american a murit după ce i s-a făcut rău în timpul meciului Olanda - Argentina / Fratele său face acuzații grave: „A fost ucis!”
Foto: Facebook

O veste tragică vine de la Cupa Mondială din Qatar, după meciul Olanda – Argentina din sferturile de finală, după ce jurnalistul american Grant Wahl, unul dintre comentatorii partidei, a murit.

Acestuia i s-a făcut rău în timpul celei de-a doua reprize de prelungiri și nu a mai putut fi salvat, chiar dacă a fost resuscitat minute bune pe arena Lusail.

Grant Wahl avea 49 de ani și fusese implicat într-un scandal de principii la începutul Cupei Mondiale, atunci când nu a fost lăsat să intre pe stadion cu un tricou imprimat în culorile curcubeului, însemn al comunității LGBT.

Fratele său a anunțat decesul jurnalistului și a lansat inclusiv o ipoteză șocantă, conform căreia Grant Wahl ar fi fost de fapt ucis.

A murit jurnalistul american Grant Wahl în timp ce comenta la Cupa Mondială din Qatar

Jurnalistul american Grant Wahl a leșinat în timp ce se afla la microfon și comenta meciul Olanda – Argentina, de vineri seara, iar în ciuda intervenției prompte a echipei medicale, acesta nu a mai putut fi salvat.

Imediat după tragedie, fratele său, Eric, a postat un video pe Instagram în care face acuzații grave, pretinzând că mai degrabă fratele său ar fi fost ucis. Aceste informații vin în contextul în care se pare că jurnalistul ar fi fost amenințat cu moartea după ce a purtat un tricou în culorile steagului comunității LGBTQ, interzis în Qatar.

„Eu sunt Eric Walh, sunt fratele lui Grant. Sunt gay. Eu sunt motivul pentru care purta acel tricoul la Camponatul Mondial. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că primit amenințări cu moartea. Nu pot să cred că a murit. Cred că a fost ucis! Vă rog să mă ajutați.

A leșinat în timpul meciului, pe stadion. A primit primul ajutor, a fost dus cu o mașină la spital, iar acolo a murit, potrivit soției sale”, a fost declarația fratelui lui Grant, conform New York Post.

Jurnalistul american fusese reținut de forțele de ordine pe data de 21 noiembrie, înaintea meciului SUA – Țara Galilor, după ce a purtat un tricou cu însemnele comunității LGBTQ.

După circa jumătate de oră a fost eliberat, iar forul internațional FIFA i-a prezentat scuze pentru cele întâmplate.

Starea de sănătate a lui Grant Wahl se deteriorase în ultimele zile

Cu doar o zi înainte de a muri, jurnalistul american Grant Wahl a scris pe rețelele de socializare faptul că starea sa de sănătate s-a deteriorat considerabil, fiind diagnosticat cu bronșită.

„Corpul meu suferă în cele din urmă. Trei săptămâni de somn puțin, stres ridicat și multă muncă au dus la asta. Ceea ce fusese o răceală în ultimele 10 zile s-a transformat în ceva mai grav în noaptea meciului SUA – Țările de Jos și am simțit că pieptul meu ia un nou nivel de presiune și disconfort.

Nu am avut Covid (fac regulat teste aici), dar am fost astăzi la clinica medicală de la centrul media principal și mi-au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat o cură de antibiotice și niște sirop de tuse puternic și deja mă simt puțin mai bine, la doar câteva ore. Dar totusi: nu e bine”, a scris Wahl pe contul personal de Twitter înainte de tragedie.

Urmăriți B1TV.ro și pe