Ucraina a amenințat că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris dacă Rusia va fi invitată: „O astfel de situație este inacceptabilă pentru statul nostru”

Ucraina a amenințat că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris dacă Rusia va fi invitată: „O astfel de situație este inacceptabilă pentru statul nostru”
Sursa Foto: Hepta.ro

Ucraina a amenințat joi că va boicota Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris dacă vor fi invitați sportivi ruși și belaruși.

Tot joi, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a vorbit despre eventuala participare a sportivilor din Rusia şi Belarus, specificând că ar prefera să îi vadă pe sportivii respectivi sub drapel neutru.

Ucraina ameninţă că va boicota JO de la Paris dacă Rusia va fi invitată

Comitetul Olimpic Internațional (CIO), la rândul său, a elaborat miercuri o foaie de parcurs pentru a-i reintegra pe sportivii din cele două țări în sportul mondial, transmite Le Monde.

„Această situație este inacceptabilă pentru statul nostru”, a declarat ministrul ucrainean al sportului, Vadim Huttsait.

Potrivit acestuia, Kievul face în prezent lobby pe lângă CIO și alte organizații internaționale pentru ca rușii și belarușii să fie excluși de la Jocurile Olimpice.

„Poziția noastră rămâne neschimbată: atât timp cât războiul din Ucraina continuă, sportivii ruși și belaruși nu ar trebui să participe la competiții internaționale”, a spus Houttsait, pe Facebook. „Dacă nu vom fi ascultați, nu exclud posibilitatea ca noi să boicotăm și să refuzăm să participăm la Jocurile Olimpice”, a adăugat el.

Mai multe țări, printre care Marea Britanie și Danemarca, s-au opus joi inițiativei CIO de a găsi o „modalitate” de a permite sportivilor ruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în pofida invaziei din Ucraina.

Totodată, CIO a transmis miercuri că trebuie „explorate în continuare” modalitățile care să le permită acest lucru. „Niciun sportiv nu ar trebui să fie interzis să concureze doar din cauza pașaportului său”, a specificat comisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)