Ultima luptă a Alinei Dumitru: Trimite-i un mesaj de susţinere campioanei care ne-a adus onoare necondiţionat

Ultima luptă a Alinei Dumitru: Trimite-i un mesaj de susţinere campioanei care ne-a adus onoare necondiţionat

Prima medalie a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, câştigată de judoka Alina Dumitru, i-a adus acesteia şi finalul carierei. Alina anunţase încă dinaintea Olimpiadei că aceasta va fi cu siguranţă ultima sa competiţie.

Fără îndoială, România nu îi poate reproşa, însă, nimic multiplei medaliate, care a acceptat să lupte sâmbătă în ciuda numeroaselor accidentări suferite şi care a anunţat deja că, cel mai probabil, va rămâne în lumea sportului.

În 2008, Alina Dumitru a scris istorie la Beijing, unde a obţinut medalia de aur. Trei ani mai târziu, sportiva se gândea la retragere, însă a fost convinsă să îşi continue cariera. Acum, însă, Alina era decisă să se retragă după Olimpiada de la Londra, indiferent de rezultat.

În ciuda tuturor predicţiilor, decizia de a participa nu a fost în zadar. Alina a reuşit să-şi facă loc cu brio până în finală, unde a reuşit să încheie cu un argint important pentru România.

„Am avut o entorsă la mâna dreaptă, a trosnit în meciul cu mongoleza. M-am speriat rău şi când mi-a trosnit coloana, dar am putut să lupt mai departe. Am forţat şi cu japoneza în semifinale. Brazilianca Menezes a simţit că am probleme şi m-a atacat pe partea respectivă. Şi eu aş fi făcut la fel, deoarece atunci când eşti la JO, faci orice pentru a câştiga, mai puţin dopaj. La mâna dreaptă am avut şi un deget scrântit ce a recidivat după concursul din Georgia, când mi-a sărit cotul. Iar înainte de toate, gâtul mi-a trosnit înainte de concurs”, declara Alina Dumitru, într-un interviu pentru Mediafax, la scurt timp după partida de sâmbătă.

Ultima medalie din cariera sa de sportiv profesionist nu i-a adus nici pe departe aceleaşi titrări de laudă din 2008. Mulţi au ales să vorbească despre înfrângerea Alinei, nicidecum despre rezistenţa extraordinară de care a dat dovadă.

Ba mai mult, în momentul în care a îndrăznit să îşi exprime regretul faţă de lipsa de interes afişată de unii politicieni, care îşi clădesc popularitatea inclusiv pe munca unor sportivi ca ea, Alina n-a avut parte decât de critici şi jigniri. Doi angajaţi ai trustului Intact – care militează numai din interes pentru apărarea valorilor, de regulă atunci când miza este una politică – au atacat-o dur pe sportiva româncă.

O doare mâna cu care votează pentru că a bătut-o brazilianca la zero„, a comentat Mircea Badea. „Vaca e o vacă pentru că aşa s-a născut„, a comentat un internaut, căruia Victor Ciutacu n-a avut nicio jenă să-i dea dreptate: „Exact„. (Detalii AICI)

Deşi decizia retragerii este una definitivă, sportivei nu i se pot aduce decât cuvinte de laudă şi respect pentru îmbogăţirea României la capitolul valori, într-o perioadă în care acestea sunt cu adevărat pe cale de dispariţie.

Transmite-i un mesaj de susţinere campioanei Alina Dumitru, sub forma unui comentariu la finalul acestui articol. Aminteşte-i că sacrificiile sale nu au fost în zadar şi dovedeşte-i că ultima luptă s-a încheiat, iar acasă nu este întâmpinată de adversari.