Un român, cel mai tare impresar de fotbaliști din lume. Povestea lui Constantin Dumitrașcu, bărbatul care s-a ferit de români şi a ajuns pe locul I în topul Forbes

Un român, cel mai tare impresar de fotbaliști din lume. Povestea lui Constantin Dumitrașcu, bărbatul care s-a ferit de români şi a ajuns pe locul I în topul Forbes

Cel mai tare impresar de fotbaliști din lume este un român. Constantin Dumitrașcu, care deține compania MSM, a câștigat 107,83 milioane de dolari în ultimul an. Înaintea lui Jorge Mendes și a lui Mino Raiola, scrie GSP.

Impresarul are sub contract jucători precum Cavani, Coutinho, Douglas Costa, Nemanja Matici, Dimitri Payet, N'Golo Kanté, Fernandinho.

Nu se știu însă prea multe lucruri despre Dumitrașcu. Este un personaj scump la vedere și zgârcit în declarații.

”Pare un Bill Gates, cu ochelarii lui de tocilar. Zero interviuri, zero viață mondenă, dar multe transferuri”, scrie prestigiosul cotidian italian Tuttosport.

Poartă ghiul, vorbește trei limbi străine, are doi copii și locuiește în două țări. Dumitraşcu a plecat din ţară în 1985 şi a obţinut cetăţenie germană.

Cine e însă enigmaticul Constantin Dumitraşcu?

„Am fost sportiv de performanţă, dar am avut o carieră scurtă de fotbalist. Ulterior, m-am gândit că impresariatul ar fi o meserie frumoasă şi plină de satisfacţii. În 1991 am devenit activ în acest domeniu, lucrând în parteneriat cu o mare agenţie. Licenţa am luat-o în 1994, plătind o garanţie bancară de 250.000 de marci. Prin 2000, 2001, după noua lege FIFA, a trebuit să predăm licenţele pe care le-am primit apoi de la federaţiile de care aparţineam“, a declarat impresarul în urmă cu câțiva ani pentru presa din România, scrie Adevărul.

Dumitrașcu, aflat pe locul 1 în Forbes, spune că succesul a venit prin “multă muncă, seriozitate, relaţii în lumea fotbalului, o strategie managerială bine conturată şi, bineînţeles, prin investiţii de milioane de euro“.

El nu are niciun jucător român sub contract.

“Sunt plecat de 30 de ani din ţară. Nu vreau să am nicio legătură cu fotbalul românesc. Nu vreau să am niciun jucător român sub contract”, spune el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe