Victor Pițurcă și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, au fost reținuți de DNA în dosarul achiziției de măști necoforme pentru spitalele MApN (surse)

Victor Pițurcă și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, au fost reținuți de DNA în dosarul achiziției de măști necoforme pentru spitalele MApN (surse)
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

UPDATE, 30 ianuarie, ora 14.15: Victor Pițurcă, fost selecționer al echipei naționale de fotbal, și Gabriel Țuțu, șeful Romarm, au fost reținuți de Direcția Națională Anticorupție, luni, în dosarul măștilor neconforme care ar fi fost livrate spitalelor ce aparțin de Ministerul Apărării Naționale, spun sursele G4Media.ro.

Firma care ar fi livrat măștile neconforme i-ar aparține lui Alex Pițurcă, fiul fostului selecționer de la prima reprezentativă, spun sursele G4Media.

Victor Pițurca și-ar fi folosit influența pentru a facilita accesul fiului său la contracte. Cel semnat cu MApN avea o valoare de 11 milioane de lei.

Știrea inițială: Victor Pițurcă, fost selecționer al echipei naționale, ar fi fost reținut de Direcția Națională Anticorupție, în cursul nopții de duminică spre luni, într-un dosar ce se referă la achiziții din perioada pandemiei de COVID-19, potrivit ProSport.

Victor Pițurcă ar fi fost reținut de DNA

Fostul atacant al Stelei a fost dus duminică la audieri, iar în cursul nopții ar fi fost reținut. Dosarul se referă la achiziția de măști din perioada pandemiei de COVID-19, notează ProSport.

În același dosar ar fi audiat și unul dintre șefii Romarm.

Jurnaliștii de la ProSport susțin că procurorii investighează posibile fapte de corupție comise de generali MApN în achiziția de măști, dar și posibile fapte de evaziune fiscală.

„Nu am fost chemat încă la audieri! Am auzit că e ceva în derulare, dar eu nu am făcut nimic ilegal”, declara Victor Pițurcă în contextul în care o parte din faptele cercetate ajunseseră pe masa DNA prin disjungere.

Victor Pițurcă a mai fost anchetat într-o speță privind rezilierea contractului dintre el și Federația Română de Fotbal, iar în așa-numitul „dosar Valiza” a primit o condamnare cu suspendare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)