Victor Pițurcă vrea să revină la naționala României: „Marele vis este Mondialul”. Condițiile impuse de către fostul selecționer

Victor Pițurcă vrea să revină la naționala României: „Marele vis este Mondialul. Condițiile impuse de către fostul selecționer

Victor Pițurcă este gata pentru cel de-al patrulea mandat pe banca naționalei României. Selecționerul care i-a condus pe „tricolori” la EURO 2008 are un mare vis: calificarea la Campionatul Mondial.

În ciuda acestui deziderat, antrenorul în vârstă de 65 de ani nu ar accepta prea curând o ofertă de la FederațiaRomânăde Fotbal (FRF). „Piți” vrea să revină la națională, dar nu în orice condiții.

„Am mai multe regrete. Cel mai mare dintre ele este acela că nu am reușit să calific naționala la un Campionat Mondial. Visul meu este să duc naționala la un Mondial.

Condițiile lui Victor Pițurcă: „M-am săturat să fiu outsider”

Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aș dori foarte mult! După ce am reușit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu, să duc naționala la un Mondial. Nu are treabă cu actuala conducere a FRF, dacă ar fi să mă întorc… La echipa națională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa națională.

În momentul de față nu aș accepta să preiau naționala. Aș accepta și o echipă națională, dar nu orice fel de națională. M-am săturat să fiu outsider. Tot timpul, cât am fost la națională, noi nu am fost favoriți niciodată”, a declarat Victor Pițurcă pentru GSP.

Trei mandate a avut Victor Pițurcă la naționala României, în calitate de selecționer, în perioada iunie 1998 – decembrie 1999, decembrie 2004 – aprilie 2009 și iunie 2011 – octombrie 2014.

De-a lungul timpului, Victor Pițurcă a mai pregătit Steaua București, Universitatea Craiova și Ittihad. Pe lângă calificarea la EURO 2008, antrenorul român a mai pus umărul și la calificarea pentru turneul European din 2016, prima parte a campaniei, condusăapoi de către „Generalul” Anghel Iordănescu.