A cincea zi de grevă la STB. Doar câțiva șoferi au ieșit pe traseu

A cincea zi de grevă la STB. Doar câțiva șoferi au ieșit pe traseu
Foto: Facebook @ Societatea de Transport București

Luni, 24 ianuarie, greva angajaților de la STB continuă în București. De Ziua Principatelor Unite, marea majoritate a personalului de la transportul din comun de suprafață nu va circula, în ciuda a două decizii a unor instanțe judecătorești.

Peste 400 de autobuze și tramvaie ar trebui să circule astăzi în București, însă doar 17 șoferi au anunțat că vor ieși în trafic.

Între timp, șeful sindicaliștilor susține că nu Sindicatul STB a organizat greva și că este vorba despre o mișcare spontană. Astfel, se menține traficul blocat până când directorul general al companiei de transport, Adrian Criț va fi demis, iar salariile vor fi majorate.

Update, 7:35: Primii angajați STB considerați instigatori au fost deja audiați, potrivit surselor judiciare. Ei ar fi declarat că protestele nu au fost programate. Mâine va fi audiat și liderul Sindicatului STB, Vasile Petrariu.

Acuzațiile primarului Nicușor Dan, pe fondul protestelor angajaților STB

De partea cealaltă, primarul Nicușor Dan susține că unii angajați STB s-au alăturat grevei pentru că ar fi „intimidați” de sindicat. Duminică a postat fostul userist mesajul, pe pagina sa de Facebook.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a scris primarul pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră