Alertă la Cluj! Un pacient diagnosticat cu Covid-19 a fugit din spital (VIDEO)

Alertă la Cluj! Un pacient diagnosticat cu Covid-19 a fugit din spital (VIDEO)
Foto: Hepta

UPDATE 21 AUGUST 2020 / ORA 16.00 – Pacientul fugar, diagnosticat cu Covid-19, a fost găsit.

Este altertă la Cluj, după ce un pacient bolnav de coronavirus a fugit din spital. Polițiștii îl caută pe individ de aproape 24 de ore.Bărbatul a fugit înainte de a fi transferat de la Spitalul Judeţean Cluj la cel de Boli Infecţionase. În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un pacient diagnosticat cu Covid a fugit din spital în Cluj

Incidentul a avut loc joi, când poliţiştii au fost sesizaţi de angajaţii Spitalului Judeţean că un pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-COV 2 a plecat din incinta unităţii fără permisiunea cadrelor medicale, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, potrivit Ziua de Cluj.

Deși știa că ete purtător al SARS-CoV-2, pacientul a fugit, fiind de negăsit.

Oamenii legii îl caută de 24 de ore, iar autoritățile au descis deja un dosar in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Se impune precizarea că la data de 20.08.2020, la ora 16:40, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a decis ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de 2 zile, din data de 20.08.2020 până la data de 22.08.2020, inclusiv, în spaţiul special desemnat, din unitatea sanitară Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj – Napoca”, se mai arată în comunicat.