Altă nuntă, alt focat de Covid-19: Asistentă medicală ATI, proaspătă soţie de poliţist, confirmată cu Covid-19 la câteva zile după petrecerea cu 100 de invitați (FOTO)

Altă nuntă, alt focat de Covid-19: Asistentă medicală ATI, proaspătă soţie de poliţist, confirmată cu Covid-19 la câteva zile după petrecerea cu 100 de invitați (FOTO)
:Sursa Foto: pixabay

Altă nuntă, altă mireasă cu Covid-19. O asistentă medicală ATI din Spitalul orăşenesc Marghita și iubitul ei, polițist în oraș, nu și-au mai putut amâna depunerea jurămintelor așa că, în prezența a 100 de rude și prieteni, s-au căsătorit sâmbăta trecută. Nu ar fi fost nimic ieșit din comun, dacă nu am fi fost în plină pandemie de coronavirus. Așa cum era de așteptat, un focar de Covid-19 a izbucnit după petrecerea care a durat până în zori.

Altă nuntă, alt focat de Covid

O tânără asistentă medicală ATI din Spitalul orăşenesc Marghita, proaspătă soţie de poliţist, a fost confirmată cu Covid – 19, vineri, după ce cu o zi mai devreme şi-a făcut testul pentru a reveni la muncă.Cei doi s-au căsătorit în urmă cu o săptămână, iar la eveniment au avut aproximativ 100 de invitați, scrie ebihoreanul.ro.

De altfel, pe contul ei de socializare au fost postate până joi o serie de filmuleţe şi fotografii de la petrecere, în care mirii dansau împreună cu invitaţii șise pozau împreună cu ei.

Vineri, în schimb, după aflarea rezultatelor Covid, atât contul ei de Facebook, cât şi cel al soţului ei au fost închise.

Potrivit sursei citate, atît mireasa ct și polițistul sunt asimptomatici.

Acum, cei 100 de invitați și persoane cu care aceștia au interacționat între timp sunt obligați să intre în izolare și, eventual, să se testeze pentru Covid-19.

Altă nuntă ]n Bihor, alt focat de Covid

Peste 350 de suspecți de COVID-19, după ce au participat la o nuntă la Oradea

Amintim că o situație asemănătoare este și la Oradea, unde 350 de persoane au participat la o nuntă, iar apoi s-a aflat că mireasa, pe care a pupat-o toată lumea, are Covid-19.

Tânăra a făcut testulluni, iar în urma rezultatului care a ieşit pozitiv, marţi s-a pornit o anchetă epidemiologică. Starea ei este bună, iar în prezent se află în carantină la domiciliu.

La nunta fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, au participatpeste 350 de invitaţi, în ciuda restricțiilor impuse din cauza pandemiei, iar la un moment dat, evenimentul a fost întrerupt de forțele de ordine. Printre nuntași au fost și oameni de seamă, precum naşul de cununie, caree subofiţer la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă, darşi alţi poliţiști şi procurori din Bihor.

Poliţiştii şi reprezentanţii Direcție de Sănătate Publicăau spart petrecerea, însă socrul mare a declarat că la eveniment participă mult mai puțini omani decât în realiate. La plecare,toţi cei aflaţi în incintă au fost legitimați de polițiști, iar numărătoarea s-a oiprit pe la350, deci cu 200 mai mult decât cel permis (100 în aer liber şi 50 în spaţii închise).

Unii dintre invitaţi au dezvăluit poliţiştilor că au întrebat explicit înainte de a accepta participarea la eveniment dacă acesta respectă măsurile de prevenire a COVID-19, iar gazdele i-au asigurat că la nuntă vor participa doar 150 de persoane, adică numărul legal de invitaţi. “Abia când au ajuns au văzut câtă lume e şi le-a fost ruşine să plece”, relatează stirileprotv.ro.

Toate persoanele care au participat la nuntă, urmează să intre obligatoriu în carantină.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Sâmbătă, începând cu ora 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au organizat o acţiune pe raza municipiului Oradea, în cadrul activităţilor de verificare a modului de respectare de către administratorii sălilor de evenimente a interdicţiilor specifice în contextul COVID 19”,a transmis IPJ Bihor.