Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, internat în spital cu coronavirus

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, internat în spital cu coronavirus

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács, a fost internat în spital cu COVID-19, după ce în ultimele zile s-a simţit rău, transmite Adevărul.

GergelyKovácss-a simţit rău după un eveniment la Şumuleu-Ciuc

Potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, arhiepiscopul a fost internat în data de 8 septembrie, în stare de indispoziţie. Starea sănătăţii sale a început să se deterioreze după 29 august, când, la Şumuleu-Ciuc, a fost sfinţit episcopul auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, László Kerekes, numit de Papa Francisc în cursul anului curent.

Comunicatul precizează că arhiepiscopul a dat semne de răceală la început, de aceea l-a contactat imediat pe medicul de familie. Până marţi seara arhiepiscopul a stat izolat în camera lui, ca să nu pună în pericol sănătatea celor din jur.

Tratamentul răcelii nu a dat rezultat, având în continuare febră, tuse seacă, durere de cap, iar în cursul zilei de marţi rezultatul testului de coronavirus al arhiepiscopului a ieşit pozitiv.

Arhiepiscopul face un îndemn la rugăciune

Potrivit comunicatului, arhiepiscopul a cerut enoriaşilor să se roage pentru el şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur. Gergely Kovacs este internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba.

În vârstă de 52 de ani, Gergely Kovács, a fost numit anul trecut de papa Francisc în scaunul arhiepiscopal de la Alba Iulia, ca succesor al arhiepiscopului emerit György Jakubinyi. Noul arhiepiscop a fost consacrat şi înscăunat la sfârşitul lunii februarie 2020.

Amintim că şi episcopul Huşilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noulcoronavirus, fiind nternat, miercuri seara, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport Covid-19.

Ultima oră
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nedeterminată
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)
11:29 - Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la sediul PNL
11:24 - Un cutremur puternic a avut loc în Creta. Mai multe clădiri, avariate după seismul de 5,8 grade
11:19 - Dacian Cioloș, val de acuzații despre alegerile din USR PLUS după ce Dan Barna l-a numit „om al sistemului”: „Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?” / „Abia ăsta este «sistemul» de neacceptat, nu calomnii ieftine” (VIDEO)
11:12 - Simona Halep, la 30 de ani. Vestea proastă pe care a primit-o de la WTA, chiar de ziua ei!