Buzău: Direcţia de Sănătate Publică cere INSP să elimine din calculul incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 îmbolnăvirile din focarele apărute în aziluri

Buzău: Direcţia de Sănătate Publică cere INSP să elimine din calculul incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 îmbolnăvirile din focarele apărute în aziluri
Foto: Hepta

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău solicită Institutului Naţional de Sănătate (INSP) recalcularea incidenței cumulate a cazurilor de infecție cu noul coronavirus din localitățile în care au fost depistate focare în centre sociale, și nu în interiorul comunităților. Concret, autoritățile din Buzău cer INSP să elimine din acest calcul îmbolnăvirile din azilurile din Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Cernăteşti, informează News.ro.

DSP Buzău cere Institutului Naţional de Sănătate recalcularea incidenței cumulate a cazurilor de coronavirus

În total, în aceste instituții există aproape 130 de cazuri de infectare, potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Buzău, Denisa Irimia.

”Este vorba despre 129 de cazuri în focare delimitate de colectivitate, care pot fi gestionate prin măsuri adecvate. DSP a transmis INSP o propunere de a elimina din calculul ratei de infectare numărul de cazuri din aceste focare. Este vorba despre 40 de cazuri în municipiul Buzău, 55 în Râmnicu Sărat, 20 la Pătârlagele şi 14 cazuri la Cernăteşti. Urmează ca (…) INSP să formuleze un răspuns şi în funcţie de acesta, fie se va recalcula rata de infectare, dacă aceste cazuri vor fi eliminate, fie se va menţine rata calculată iniţial, urmând ca peste o săptămână rata să fie recalculată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, potrivit sursei citate.

Trei scenarii privind începerea noului an școlar

În funcție de rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi de infectare cu coronavirus din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, autoritățile stabilesc scenariul în care va începe noul an școlar.

Conform datelor INSP, în județul Buzău există 12 localităţi care se încadrează în scenariul galben, care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor dn clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Alte 74 de localităţi se înscriu în scenariul verde, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar o localitate, Cernăteşti, corespunde, în acest moment scenariului roșu, cel în care toți elevii vor face cursuri online.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.271 de noi cazuri deCOVID-19, în creștere față de ziua precedentă. De asemenea, a crescut și numărul de teste efectuate în același interval – 24.043.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 642 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, autoritățile transmit că 51 de pacienți cuCOVID-19au decedat, cu 10 mai mulți ca în ziua precedentă.

În acest moment, la ATI sunt internate 459 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus.

De la începutul epidemie și până în prezent, în România, au fost înregistrate 98.304 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, dintre care1.271în ultimele 24 de ore. 41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, potrivit statisticilor autorităților, până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 51 dintre acestea în ultima zi.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)