Cât e taxa de turist la Vadu per om și mașină? Câte locații pot fi vizitate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Cât e taxa de turist la Vadu per om și mașină? Câte locații pot fi vizitate în Rezervația Biosferei Delta Dunării
Foto: Captură video

Satul Vadu din comuna Corbu este cea mai mică comunitate din nord-estul județului Constanța, cu doar 700 de locuitori. Plaja Vadu, dacă nu știați, este inclusă în „Rezervaţia Biosfera Delta Dunării”. Accesul pe această plajă este contra-cost.

Administrația rezervației a pus la dispoziția turiștilor mai multe forme de acces, până la un abonament valabil până la finalul anului.

O plimbare prin „Rezervația Biosferei Delta Dunării”

Minunile din „Rezervația Biosferei Delta Dunării” ne propun o rezervație naturală liniștită. În acest loc se găsesc zone umede și lacuri, care găzduiesc o mare varietate de animale sălbatice. Persoanele active se pot bucura de o serie de activități în aer liber.

Iubitorii de călătorii cu mașina pot ajunge doar până la Tulcea sau Murighiol, după preferințe. Pentru a ajunge la Tulcea, va trebui să mergi pe drumurile principale, E87 și DN22A. Dacă te decizi să mergi prin Murighiol puteți merge pe Drumul Național DN222C. Drumul trece prin Beștepe și Mahmudia sau o poți lua prin sud, prin Enisala și Valea Nucărilor.

Indifferent de calea aleasă, la locul cu pricina poți ajunge doar cu barca sau vaporul. Localnicii spun că cea mai bună perioadă pentru a merge este între mai și prima parte a lunii august.

Ce taxă este la Vadu per om și mașină

Toate informațiile sunt disponibile pe siteul Administrației „Rezervația Bioserei Delta Dunăii”.

La o primă citire costatăm că se oferă, contra-cost, mai multe tipuri de accces, valabile pentru tot spațiul rezervației, după cum urmează:

  • PERMIS PESCUIT RECREATIV/SPORTIV
  • PERMIS ACCES TURIST
  • PERMIS ACCES AUTOVEHICULE
  • PERMIS ACCES AMBARCATIUNE

Plata, conform instrucțiunilor, se face prin SMS, pentru amândouă formele de acces. Dacă vrei pentru o zi, de persoană plătești 1.05 euro + TVA, pentru mașină ne-a mai costat 2.10 euro + TVA.

Plecând de la acest preț, să zicem că vrei să stai 7 zile, cu mașina cu tot. La un calcul simplu, plătești 7.35 euro + TVA și 14.7 euro + TVA. Deci un total de 22.05 euro +TVA. Dacă ne uităm la cursul BNR, asta ar însemna aproximativ 108.80 lei + TVA, pentru 7 zile la Plaja Vadu.

Câte locații sunt incluse în acest preț

Indiferent pentru ce formă de acces optați, taxa este valabilă pentru toată biosfera, deci te poţi plimba pe acolo în mai multe locaţii, notează Playtech.

Se pot elibera mai multe premise, pentru grupuri de persoane. Există și un ghid, în format digital, de folosire a aplicației pentru comandarea permiselor de acces.

Urmăriți B1TV.ro și pe