Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în București. Ce măsuri iau autoritățile locale pentru protejarea cetățenilor

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, în București. Ce măsuri iau autoritățile locale pentru protejarea cetățenilor
Furtună și fulgere / Foto: Pixabay.com

Bucureștiul se află sub cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină, până în data de 6 august la ora 06:00. În acest context, autoritățile locale au dispus o serie de măsuri, pentru a preveni posibilele accidente și în special pentru protejarea populației.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că cetățenii ce au nevoie de ajutor pentru depășirea unor situații neplăcute cauzate de furtună sunt sfătuiți să contacteze numelere de telefon puse la dispoziție de primărie.

Totodată, PS 3 recomandă evitarea deplasărilor în momentul în care vremea devine nefavorabilă.

Primăria Sector 3, recomandpri în caz de furtună

„Până mâine, 06 august, la ora 6:00, este valabilă, inclusiv pentru capitală, o avertizare meteo cod portocaliu.

Meteorologii anunță că sunt posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 km pe oră, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30 litri/mp și pe alocuri chiar 40-60 litri/mp. https://www.meteoromania.ro/avertizari/

În aceste condiții, sunt de evitat deplasările, iar pentru eventuale situații cauzate de furtună, puteți să ne scrieți aici sau să semnalați la:

021/9543 – numărul Poliției Locale Sector 3,

0720.777.511/ 512/ 513/ 514/ 515 – pentru intervenții în cazul copacilor ce creează probleme”, anunță Primăria Sectorului 3.

Primăria Sector 4 a decis închiderea unor parcuri pe durata perioadei de cod portocaliu

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a anunţat că parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor se vor închide de joi după-amiază până vineri dimineaţă.

„Atenție! Închidem parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor începând cu ora 17.00!

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, cu vijelii și rafale de vânt de până la 100 de km/oră, așa că vă rog insistent să amânați deplasările dacă nu sunt neapărat necesare!

Totodată, vă anunț că pentru a evita potențialele pericole pe care le-ar putea genera vijelia, am decis ca parcurile pe care le administrăm (Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor) să fie închise de astăzi de la ora 17 și până mâine dimineață.

Rămânem în contact și în caz de nevoie, nu uitați să solicitați sprijin la numărul de telefon 021.9441!„ a postat Băluţă pe Facebook.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)