Copacii din grădina bunicii, „mărul discordiei” pentru trei verișori din Vlădeni. Unul dintre ei a trecut limita!

Copacii din grădina bunicii, mărul discordiei pentru trei verișori din Vlădeni. Unul dintre ei a trecut limita!
Foto: pixabay.

Copacii din grădina bunicii au fost „mărul discordiei” pentru trei veri din Vlădeni (județul Iași). Unul dintre frați a tăiat salcâmii fără să anunțe, deși dezbaterea moștenirii nici măcar nu a fost finalizată.

Moștenirea a produs un conflict imens

Moștenirea lăsată de bunici a cauzat un mare conflict între trei verișori din satul Borșa din comuna Vlădeni din județul Iași. Una dintre rudele unui moștenitor, împreună cu un prieten, a început să taie copacii de pe terenul moștenit fără să solicite acordul celorlalți doi moștenitori, cauzând un adevărat scandal între cei trei.

„Defrișarea” zonei  a fost făcută fără obținerea vreunui aviz de la primărie, ceea ce a stârnit și mai multă furie între doi dintre verișori. Inițial ei au crezut că arborii au fost furați.

Salcâmii, mărul discordiei într-o familie din Iași

Totul ar fi început în momentul în care Costel Manolache, unul dintre veri și moștenitor, împreună cu un prieten, Gheorghe Gongeanu, a tăiat salcâmii de pe terenul rămas moștenire de la bunici. Acesta a folosit masa lemnoasă în scopuri personale, fără a-i anunța pe ceilalți doi verișori, Elena Dăniță și Gheorghe Pascal, de această decizie și care ar fi trebuit să aibă parte egală pentru tot ce există pe acel teren, scrie bzi.

Potrivit sursei citate, bărbații îl acuză pe verișorul lor că a tăiat de capul lui, fără să le ceară acordul și că nu este proprietar pe acel teren, deoarece nu a fost făcută dezbaterea de moștenire.

Costel Manolache a tăiat copacii fără a obține avizul celor de la primărie, fiind pasibil de amendă pentru că a tăiat pomii fără autorizație. Primarul comunei Vlădeni, Cătălin Brânzanu, declară că știe speța și că persoanele implicate nu ar fi moștenitori direcți, ci prin intermediul părinților, deci nu avea niciunul vreun drept să exploateze acel teren fără acordul celorlalți.

„Costel Manolache este un nepot. Cum ar veni, el a moștenit terenul prin intermediul părinților, așadar nu este direct proprietar”, a explicat primarul comunei Vlădeni, Cătălin Brânzanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe