Culmea tupeului! Vrei să te răcorești cu un pahar de suc, la Mamaia? Plătește și pentru gheață

Culmea tupeului! Vrei să te răcorești cu un pahar de suc, la Mamaia? Plătește și pentru gheață
Foto: pixabay.

Mamaia nu încetează să ne impresioneze cu oferte incredibile. Un turist a fost nevoit să plătească și pentru gheață. Bărbatul a vrut să se răcorească cu un pahar de suc, iar a plătit ca pentru o sticlă de băutură preferată. Foarte puțini știu dar și gheața se achită pe litoral. Astfel, un pahar de cola cu câteva cuburi de gheață a ajuns să coste 13 lei.

Prețuri piperate pe litoral

Ofertele litoralului nu încetează să ne șocheze. Prețurile au explodat din nou. Este greu de imaginat cât a ajuns să coste un șnițel de pui. Se pare că preparatul preferat al românilor a devenit un lux. Se pare că fructele de mare nu mai sunt atât de scumpe.

Mamaia este cunoscută turiștilor pentru prețuri mari și hoteluri de fițe. Nu fiecare familie poate să-și permită câteva zile de lux și opulență pe litoralul românesc. Oamenii preferă să plece în străinătate și să economisească. De la mâncare la cazare, totul este scump și necesită sume uriașe de bani.

Un local din Mamaia propune un snițel de pui, cu sos roșu, mozzarella și ciuperci la 43.50 de lei, în timp ce o porție de paste cu fructe de mare costă 46 de lei.

Ciorbă, sarmale la prețuri boierești

Turiștii cu venituri modeste nu pot să-și permită fițele ex-perlei Mării Negre din România. Prețurile au explodat în sezonul estival. O porție de ciorbă de burtă a ajuns să coste 32 de lei, iar costul unui platou cu sarmale e greu de imaginat.

O terasă din Mamaia oferă o porție de sarmale cu 49 de lei. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a postat, recent, o poză, în care apare oferta de lux a restaurantului. Internauții au fost șocați și au lăsat zeci de mesaje acide.

Nouă taxă controversată pe plaje

O nouă taxă este pe cale să îi alunge pe turiștii care și-au plănuit concediul în Mamaia în acest sezon estival. Deși plajele sunt aproape pustii din cauza prețurilor exorbitante și a condițiilor precare, există sectoare de plajă unde a fost introdusă taxa de duș.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România atrage atenția asupra anomaliilor descoperite de-a lungul timpului pe litoralul românesc. Una dintre acestea este ”taxa de duș” care costă 5 lei pe unele sectoare de plajă din Mamaia.

Cea mai gravă problemă este faptul că mulți operatori de plaje nu au realizat facilități necesare pentru turiști cu privire la grupuri sanitare racordate la canalizare, ci “au improvizat aceste facilități prin folosirea acelor cutii de metal cunoscute cu denumirea de toalete ecologice”:

Urmăriți B1TV.ro și pe