Declarațiile profesorului din Oradea, după ce s-a ales cu dosar penal. „Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm”

Declarațiile profesorului din Oradea, după ce s-a ales cu dosar penal. „Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm”
Sursa Foto: www.ebihoreanul.ro

Profesorul de arte marțiale de la Liceul cu program Sportiv ”Bihorul” din Oradea care a ajuns cunoscut la nivel naţional după ce a protestat în şcoală, alături de elevi, filmându-se cu mască de clovn în locul măştii de protecţie obligatorie la orenu are nicio mustrare de conștiință după ce videoclipul său a ajuns viral și s-a ales și cu dosar penal.

Parchetul Oradea a deschis dosar penal pe numele profesorului Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”

Zilele trecute, cadrul didactic și-a exprimat revolta fațăde măsurile impuse de autorități în vederea combateriirăspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

În urma afirmațiilor făcute, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis joi un dosar penal pe numele profesorului Nelu Pop.

Prin urmare, cadrul didactic este cercetat pentru infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C. pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul”din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul”prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă”, se arată într-un comunicat transmisde Parchetul Oradea.

Cu toate acestea, omul își susține, în continuare convingerile și spune că elevii săi nu au fost obligați, în niciun fel, să îi ia partea.

Declarațiile profesorului din Oradea, care a lansat un protest anti-Covid în mediul online

„Elevii care erau dezinvolţi i-am văzut timoraţi, mici, mici în băncile lor. Am prezentat doar realitatea în care ne aflăm. Ţinem aceşti copii 4-6 ore în bănci, nu au voie să iasă la toaletă. Cred că noi, profesorii, am ajuns să fim gardieni, şi nu cred că ăsta e rolul nostru. Eu nu contest intenţia ministerului, intenţia e bună doar măsurile sunt greşite. Ei relaţionează toţi înainte de şcoală, stau împreună dincolo de gardul şcolii şi când intră trebuie să stea cu mască. Nu mă gândeam că postarea va ajunge la atât de multe vizualizări. Nu mă declar infailibil nici pe departe, dar să nu mă înţelegeţi greşit.”, a spus profesorul, într-o intervenție la Antena 3.

Videoclipul a ajuns viral pe Internet și a fost comentat chiar se președintele țării, Klaus Iohannis. În ciuda acestui fapt, profesorul de arte marțiale dă dovadă de tărie de caracter șiîși susține în continuare ideile.

„Nu comentez ceea ce au declarat mai marii ţării, dar nu cred că e cineva atât de imaculat încât să arunce cu pietre. Eu am prezentat doar realitatea! În ce stat trăim? Dacă nici măcar libertatea de exprimare nu mai poţi să o ai… Nu pot să îmi susţin punctul de vedere, că sare toată lumea. Ăsta e punctul meu de vedere, şi îl susţin în continuare.

Nu ştiu ce efect vor avea toate aceste măsuri asupra copiilor! Sunt timoraţi, nu se exprimă, ar trebui să filmaţi într-o sală de clasă! Elevii abia aşteptau să vină la şcoală, dar când au ajuns şi au văzut restricţiile de care au parte, au luat-o mai în glumă, dar apoi când au văzut că treaba e serioasă, au devenit foarte închişi în ei”, a mai spus Nelu Sandu Pop, conform Spynews.ro.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”