Două românce din Italia avut parte de o surpriză uimitoare. Femeile au moştenit un milion de euro. Ce s-a întâmplat cu suma uriașă

Două românce din Italia avut parte de o surpriză uimitoare. Femeile au moştenit un milion de euro. Ce s-a întâmplat cu suma uriașă
Sursa Foto: www.stiridiaspora.ro

Un cetățean italian bogat a decis să se revanşeze după ce două românce au avut grijă de elîn ultimii săi deviață. Înainte de a muri, bărbatul le-a lăsat drept moștenire, prin testament, mai bine de un milion de euro.

Cum au ajuns două românce să intre în posesia a pesteun milion de euro

În momentul în care au aflat de gestul impresionant al bărbatului în vârstă de 66 de ani, cele două femei au fost cu adevărat surprinse.

Italianul a murit în luna martie, iar cele două românce au aflat ulterior de faptul că au moştenit oavere considerabilă. Cu toate că îi fusese afectată starea de sănătate, bărbatul nu a uitat cât de binea fost îngrijit de cele două femei. Astfel,în urmă cu doi ani, omul a chemat un notar, căruia i-au cerut să le treacă pe cele două românce în testamentul său, transmite publicația Il Resto del Carlino.

Pe lângă bani, persoana în cauză le-a lăsat celor două femei şi un apartament, în localitatea Jesi.

Menționăm faptul că bărbatul nu avea copii sau frațiîn viață şi nici nu fusese vreodată căsătorit. Însă, la aflarea veştii morţii sale, patru verişoare au considerat că elear fi trebuit să intre în posesia banilor. Astfel, rudele italianului s-au adresat instanţei judecătorești pentru a face demerseuri în acest sens.

Dispută în instanţă cu miză de un milion de euro

În cele din urmă, cazul a ajuns la Tribunalul Ancona, iar avocatul celor patru verișoare ale bărbatului, Luigi Fiori, este de părere că la mijloc ar fi o înşelătorie. Mai mult decât atât, acesta susține că proprietarul nu ar fi fost în deplinătatea facultăţilor mentale în momentul în care a decis să le lase averea sa celor două românce care l-au îngrijit în ultimii ani de viață.

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăţilor mintale şi nu avea capacitatea să înţeleagă ce a semnat”, susţine avocatul italianLuigi Fiori.

Pe de altă parte, avocatul celor două românce,Gabriele Galeazzi, spune că testamentul este legal, mai ales că a fost semnat de un notar, fapt ce ar demonstra că bărbatul era conştient de ceea ce face atunci când şi-a redactat testamentul.

„Testamentul este semnat de un notar şi este pe deplin legitim. Suntem pregătiţi să demonstrăm asta cu documente”, a declarat avocatul româncelor.

Într-un final, magistraţii Tribunalului din Ancona au acceptat contestaţia depusă de avocatul verişoarelor italianului şi au impus sechestru pe averea lăsată de acesta până când se va stabili cine sunt beneficiarii de drept ai moştenirii.

La rândul său, avocatul româncelor a depuso contestaţie, judecată la Curtea de Apel Ancona. În acest caz, judecătorii au decis să confirme decizia colegilor de la Tribunalul Ancona, astfel că averea rămâne sub sechestru pânăla sfârşitul acestui an,când se va lua o decizie finală.