Dunărea, la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, în zona Portului Cetate

Dunărea, la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, în zona Portului Cetate
Foto: captura video.

Nivelul Dunării în zona plajei de la Portul Cetate, judeţul Dolj, a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, informează reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu, citați de Agerpres.

Cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani

Potrivit sursei citate, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost joi dimineaţă staţionar, la valoarea de 2050 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii septembrie, de 3800 mc/s.

„Aval Porţile de Fier, debitul fluviului a fost tot în scădere la Gruia şi Calafat. Pentru următoarele şase zile, conform prognozei elaborate de INHGA-CNPH, debitul Dunării la intrarea în ţară va fi staţionar, la valoarea de 2050 mc/s, în data de 17 septembrie, apoi în creştere până la valoarea de 2300 mc/s, în 21 septembrie, situându-se în continuare sub media multianuală a lunii septembrie„,  precizează reprezentanții ABA Jiu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:15 - Provocări la Tiraspol: întâlniri între administrația separatistă și reprezentanții Federației Ruse pe tema „”problemele apărării drepturilor și intereselor locuitorilor din regiunea transnistreană”
23:00 - Un iaht – presupus a fi al lui Putin – a fost identificat în Marea Baltică
22:57 - Slovenia, prima țară din Europa de Est care legalizează căsătoria și adopția la cuplurile de același sex
22:53 - ANPC sancţionează Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie până în prezent
22:32 - Armata, înșelată cu trei vapoare pline cu kerosen de proastă calitate. Mai multe MIG-uri alimentate s-au stricat. Curtea de Apel Ploiești: Avarierea aeronavelor, o amenințare la adresa capacității de apărare a țării
22:24 - Concluzia unor turiști din SUA după ce au ajuns la noi în țară: „România e subestimată!” (VIDEO)
22:22 - Speranțe pentru victimele cenzurii pe facebook: Musk retrimite oferta de 44 miliarde dolari pentru a prelua Twitter
21:56 - Roger Waters, acuzații grave pentru SUA: „Suntem cei mai răi dintre toți de cel puțin 10 ori. Ucidem mai mulți oameni. Ne amestecăm în mai multe alegeri”
21:50 - Averea fabuloasă a oligarhului ucrainean Ahmetov. Cât ar trebui să plătească Rusia doar pentru pagubele înregistrate de acesta și cum intenționează să recupereze pierderile
21:49 - Cabral, declarație specială de dragoste pentru Andreea Ibacka: „Sunt un simplu om, unul îndrăgostit”