Focar de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova: 126 de persoane infectate

Focar de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova: 126 de persoane infectate
FOTO: Pixabay.com

Potrivit unui comunicat DSP Dolj, un focar de COVID-19 a fost identificat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmate cu noul coronavirus 126 de persoane, iar o altă persoană, în vârstă de 87 de ani, a decedat.

Focar de coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova.

Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.

„La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, se mai arată în comunicat.

„Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. S-au dispus următoarele măsuri: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor”, a mai transmis DSP.

În acest context, s-a dispus monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu COVID-19.

Record negativ în România

Potrivit celor mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), miercuri, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.415 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 22.607 de teste efectuate în același interval.

Separat de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 763 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 43 de pacienți cuCOVID-19au decedat de marți până miercuri.

Până în prezent, la ATI sunt internate 485 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirusși aflate în stare gravă.

În contextul actual, premierul Ludovic Orban a anunțat căstarea de alertă va fi prelungită.

Urmăriți B1TV.ro și pe