Grav accident la Sinaia. Doi schiori au fost surprinși de o avalanșă în zona Papagal (FOTO)  

Grav accident la Sinaia. Doi schiori au fost surprinși de o avalanșă în zona Papagal (FOTO)   
Foto: Facebook / Salvamont Sinaia

Salvamontiștii din Sinaia au intervenit joi într-o nouă misiune, după ce doi schiori au fost surprinși de o avalanșă. O echipă formată din opt salvatori și cinci voluntari.

În urma misiunii de salvare, cei doi schiori au fost coborâți de la Cota 1.400 și preluați de un echipaj SMURD.

Doi schiori, prinși într-o avalanșă la Sinaia

O nouă zi, un nou accident grav off-piste. În cursul dimineții doi schiori au fost surprinși de o avalanșă în zona Papagal.

Ca urmare a apelului primit în Dispeceratul Salvamont Sinaia din partea unui angajat al companiei de transport pe cablu, o echipă formată din 8 salvatori și 5 voluntari au plecat imediat spre locul incidentului. La locul incidentului au fost găsiți doi supraviețuitori, tată și fiu.

Tatăl a putut fi extras abia după mai bine de 30 minute, datorită stratului gros de zăpadă. Acesta a suferit un traumatism la coloană vertebrală și un traumatism cranio-cerebral. După doar 75 de minute de la primirea apelului, supraviețuitorii au fost coborâți la Cota 1400, de unde au fost preluați de un echipaj SMURD”, anunță Salvamont Sinaia.

Lista pârtiilor deschide la Sinaia

Salvamont Sinaia a anunțat că o serie de pârtii sunt închise, având în vedere gheața sau stratul insuficient de zăpadă.

Vă reamintim că sunt amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2 și Începători deservită de banda de la Cota 2000. Pârtiile sunt acoperite cu strat proaspăt de zăpadă, viscolită sub formă de rulouri. Vă rugăm să schiați cu atenție!

Rămân închise, din cauza gheții și a stratului insuficient de zăpadă, Pârtia Nouă, Drumul de Vară și Genune”, au precizat cei de la Salvamont.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”