Incendii de vegetaţie uscată, în Buzău, pe circa 40 ha. Focul se extinde rapid din cauza vântului

Incendii de vegetaţie uscată, în Buzău, pe circa 40 ha. Focul se extinde rapid din cauza vântului
Sursa foto: ISU Buzău

Pompierii din judeţul Buzău au intervenit, vineri seară, pentru stingerea a două incendii puternice de vegetaţie uscată ce afectează o suprafaţă totală de circa 40 de hectare, focul extinzându-se rapid din cauza vântului puternic, transmite Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău (ISU Buzău) a transmis că unul dintre incendii a izbucnit în localitatea Luciu, unde a cuprins stuf şi vegetaţie uscată în jurul unui lac pe o suprafaţă de 20 de hectare.

Incendiile sunt alimentate de vânturile puternice. Cod galben, în vigoare

Totuși, în acest caz este vorba despre mai multe focare, iar pompierii fac tot posibilul pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La intervenţie participă Punctul de Lucru Padina, echipați cu o autospecială de stingere cu apa şi spumă, forţele fiind suplimentate cu o autospecială de tip cisternă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău. De asemenea, la fața locului s-a deplasat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pogoanele cu o autospecială.

Un alt incendiu de vegetaţie uscată se manifestă în localitatea Heliade Rădulescu, pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare.

Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic, fiind în vigoare un Cod galben anunţat de Institutul Național de Meteorologie, care vizează intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55-65 km/h, anunţă ISU.

Totuşi, incendiile nu pun în pericol locuinţele din zonele unde se manifestă.

Anterior, un alt incendiu de vegetaţie uscată, care a afectat o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, a izbucnit în comuna Năeni, în satul Finteşti, iar la faţa locului au intervenit pentru singerea incendiului pompierii din Prahova şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.