Incendiu de proporții la Clisura Dunării. Cinci hectare de pădure, în flăcări. Autoritățile au solicitat un elicopter MAI (VIDEO)

Incendiu de vegetație la Clisura Dunării / Foto: Reporter24.info

Pădurea de pin din Parcul Natural Porțile de Fier a fost cuprinsă de flăcări, în cursul zilei de vineri, 16 iulie 2021.

Incendiul de vegetație a izbucnit la Clisura Dunării, unde ard cinci hectare de pădure de pin. Flăcările se manifestă în pădurea din zona localității Dubova, din județul Mehedinți.

Zona este greu accesibilă pentru pompieri, care nu pot interveni cu utilajele de stingere. Flăcările au izbucnit într-o zonă înaltă a parcului și au cuprins rapid pădurea.

Pentru stingerea flăcărilor intervin 17 pompieri, dar și voluntari. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți au solicitat și intervenția unui elicopter al MAI.

Incendiu de vegetație la Clisura Dunării

„Pompierii mehedințeni intervin pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova – Tișovița. Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 – 6 hectare.

Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent, la fața locului acționând 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova. În sprijin, a fost solicitat și un elicopter care va efectua o primă recunoaștere aeriană pentru a evalua situația”, au transmis pompierii din cadrul ISU Mehedinți, pentru Reporter24.