Incendiu în pădurile din Alba. Flăcările s-au extins cu repeziciune, din cauza vântului puternic (VIDEO)

Incendiu în pădurile din Alba. Flăcările s-au extins cu repeziciune, din cauza vântului puternic (VIDEO)
Incendiu în pădurile din Alba / Foto: Alba24.ro

Incendii de amploare au avut loc în pădurile din județul Alba. O armată de pompieri a fost mobilizată în zona localității Inuri, acolo unde hectare întregi de vegetație ard încontinuu. Flăcările uriașe se extind cu repeziciune în zonele învecinate.

Forțele de intervenție trimise la fața locului au o misiune tot mai grea pentru vântul le îngreunează munca. Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele săptămâni, vegetația uscată și litiera de pădure s-au aprins și ard cu repeziciune.

Sunt zeci de pompieri la fața locului care se luptă cu flăcările. Risculeste ca focul să se propage și să pună stăpânire pe zonele învecinate. Animalele și locuitorii din zonă sunt în pericol, iar în împrejurimi se simte miros de fum.

Un alt incendiu de vegetație a izbucnit în urmă cu două zile la poalele munților Șureanu, unde pompierii din Alba și Hunedoara luptă pentru lichidarea incendiului.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului de pădure din Alba

Potrivit Alba24, la fața locului au intervenit pompierii din:

  • ISU Alba – 3 ofițeri, 14 subofițeri cu 1 ASAS, 1 APIC, 1 DUSTER;
  • SVSU METEȘ + Ocolul Silvic Valea Ampoiului – 5 persoane cu mijloace de prima intervenție;
  • SVSU Vințu de Jos – 5 voluntari cu 1 DUSTER, cu mijloace de prima intervenție;
  • STS Alba – 3 persoane cu mijloace de primă intervenție.

La ora 02:00, potrivit sursei citate mai sus, incendiul a fost lichidat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)