O familie din Galați și-a retras copiii de la școală din cauza măsurilor impuse de pandemie

O familie din Galați și-a retras copiii de la școală din cauza măsurilor impuse de pandemie
Foto: Pixabay

Doi părinți din Galați au decissă își retragă copiii de la școală, spunând că aceste restricții îi afectează pe cei micidin punct de vedere emoțional, psihic și fizic.
Aceștia au depus o solicitare la secretariatul școlii, prin care au spus motivelepentru care frațiinu vor mai susține cursurile până anul viitor.

„Subsemnaţii…, în calitate de părinţi ai elevilor…., înscrişi în clasa a V-a şi a III-a la Şcoala 25 Galaţi vă solicităm să luaţi act de de retragerea copiilor noştri de la cursurile şcolare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2021-2022. Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare. Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai. Noi, în calitate de părinţi, apreciem că prin impunerea restricţiilor şi prin limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic. Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021”, se aratăîn solicitare.

Unitatea de învăţământ a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi despre această situație.

„Părinţii i-au trimis la şcoală fără mască încă de la începutul anului. Profesorii i-au întrebat pe copii, le-au oferit măşti, iar ei au spus că nu poartă. Mai mult chiar, a avut loc un conflict în curtea şcolii în urma căruia unul dintre părinţi a fost amendat de poliţişti. După aceea, părinţii au solicitat adeverinţă medicală astfel încât copiii să facă doar cursuri online”, a spus şeful IŞJ Galaţi, Onuţ Atanasiu.

Mai mult, în județul Galați, au fost depuse 50 de cereri prin care părinţii susțin că elevii nu ar trebui să poarte măşti şi să nu folosească dezinfectant.