O refugiată ucraineancă din Maramureș acuză un voluntar italian de agresiune sexuală

O refugiată ucraineancă din Maramureș acuză un voluntar italian de agresiune sexuală
Un polițist din Craiova a fost reținut pentru trafic de droguri, chiar de către colegii săi. Foto: Pixabay.

O ucraineancă de 34 de ani care se află în Sighetu Marmației, județul Maramureș, ar fi fost violată de un italian. Bărbatul este voluntar al unei fundații religioase, care o găzduia pe aceasta.

Femeia a povestit că bărbatul ar fi intrat noaptea în camera unde dormea alături de fetița ei, în vârstă de 1 an. Aceasta a depus plângere la Poliție a doua zi, iar anchetatorii au început o anchetă în acest caz, potrivit Știrileprotv.ro.

Starețul unei mănăstiri din Maramureș, acuzat de o ucraineancă de agresiune sexuală

În urmă cu aproape o lună, starețul unei mănăstiri a fost acuzat că ar fi agresat sexual o tânără de 22 de ani din Ucraina. Aceasta era cazată în lăcașul de cult din județul Maramureș. Polițiștii au anunțat că vor face cercetări  în acest caz.

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului  este de părere că refugiata ucraineană care l-a acuzat de abuz sexual pe stareţul mănăstirii Petrova era „instabilă emoţional” și că reclamaţia acesteia este „o intenţie de discreditare” a lăcaşului de cult.

Episcopia Maramureşului a specificat că „Reclamaţia venită din partea unei persoane instabilă emoţional, care a stat doar două zile la mănăstire, din care în una preotul Agaton Oprişan a lipsit, fiind plecat în zona Aradului pentru a oferi consiliere duhovnicească refugiaţilor de acolo, credem că este o intenţie de discreditare a mănăstirii, care s-a implicat activ în problema refugiaţilor, încurcând interesele materiale ale celor care încearcă să profite financiar de pe urma conflictului din Ucraina. Regretăm profund acest episod prin care facerea de bine şi implicarea permanentă a Mănăstirii Petrova, în loc să primească recunoştinţa persoanei ajutate, aşa precum se întâmplă din partea celor care sunt găzduiţi şi ajutaţi de la începutul conflictului, are parte de acest eveniment nedorit şi atât de jenant şi nepotrivit în chiar perioada Postului cel Mare”,  într-un comunicat publicat pe contul de Facebook.

Episcopia Maramureşului a mai adăugat că „organele de cercetare ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş vor reuşi să aducă mai multă lumină în acest caz”. De asemenea,  Episcopia a anunţat demararea unei anchete internă în acest caz.

Ce spun anchetatorii despre acest caz

Poliţia a confirmat  că o refugiată ucraineană cazată temporar la o mănăstire din comuna Petrova a reclamat că a fost agresată sexual de un bărbat.

„Poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani”, a specificat Ionela Cozma, purtătoare de cuvânt a IPJ Maramureş, conform Digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe