Oferte boierești! Cât a ajuns să coste un șnițel de pui, la Mamaia

Oferte boierești! Cât a ajuns să coste un șnițel de pui, la Mamaia
Foto: pixabay.

Ofertele litoralului nu încetează să ne șocheze. Prețurile au explodat din nou. Este greu de imaginat cât a ajuns să coste un șnițel de pui. Se pare că preparatul preferat al românilor a devenit un lux.  Se pare că fructele de mare nu mai sunt atât de scumpe.

Șnițel de pui, „aurul” litoralului

Mamaia este cunoscută turiștilor pentru prețuri mari și hoteluri de fițe. Nu fiecare familie poate să-și permită câteva zile de lux și opulență pe litoralul românesc. Oamenii preferă să plece în străinătate și să economisească.  De la mâncare la cazare, totul este scump și necesită sume uriașe de bani.

Un local din Mamaia propune un  snițel de pui, cu sos roșu, mozzarella și ciuperci la 43.50 de lei, în timp ce o porție de paste cu fructe de mare costă 46 de lei.

Turiștii cu venituri modeste nu pot să-și permită fițele ex-perlei Mării Negre din România. Prețurile au explodat în sezonul estival. O porție de ciorbă de burtă a ajuns să coste 32 de lei, iar costul unui platou cu sarmale e greu de imaginat.
O terasă din Mamaia oferă  o porție de sarmale cu 49 de lei. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a postat, recent, o poză, în care apare oferta de lux a restaurantului. Internauții au fost șocați și au lăsat zeci de mesaje acide.

Restaurantele „low cost” nu mai sunt atât de ieftine

Restaurantele de tip „împinge tava” pot fi o soluție pentru cei care vor să economisească și nu sunt adepți ai teraselor de lux. Însă, localurile de gen sunt mai scumpe la Mamaia.

„Pentru o porție de sarmale sau o porție de coaste de porc cu varză ori pui în sos alb, un turist trebuie să plătească între 20 și 30 de lei. Cartofii natur sau orezul costă 8 lei, iar aripioarele de pui sunt 17 lei.

Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la împinge tava aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei”, notează gândul.

Urmăriți B1TV.ro și pe