Parcarea va fi gratuită pe timpul nopţii în Constanţa şi Mamaia

Parcarea va fi gratuită pe timpul nopţii în Constanţa şi Mamaia
Sursa foto-Facebook /Primăria Constanța

Consiliul Local Constanţa a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre prin care taxa parcării pe perioada nopţii se suspendă în municipiu şi în staţiunea Mamaia, până în luna decembrie 2022.

Parcarea va fi gratuită pe timpul nopţii în Constanţa şi Mamaia

Acest demers vine în completarea regulamentului cu privire la  parcările publice din municipiul Constanţa, care prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona „zero” să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei pe lună şi de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei pe lună.

Abonamente de parcare pentru turiști în Mamaia

„Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării”, se arată în comunicat.

În prezent,  în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar, a mai precizat Primăria Constanța.

„În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile”, se mai arată în anunțul instituției.

Urmăriți B1TV.ro și pe