Planetariul Constanța se redeschide joi: se va putea „naviga” prin univers

Planetariul Constanța se redeschide joi: se va putea „naviga” prin univers
Foto simbol: Pixabay

Planetariul Constanța se redeschide joi, după ce a fost modernizat printr-un proiect cu fonduri europene, informează un comunicat de presă al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Adulții plătesc 18 lei iar elevii și studenții doar 4,5 lei pentru o călătorie printre stele

Vizitatorii vor putea participa la prezentări interactive ale constelațiilor și obiectelor de pe bolta cerească, „navigând“ prin univers prin intermediul proiecțiilor fulldome (la 360 de grade) ale sistemului laser 4K, de ultimă generație.
„Planetariul din cadrul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța își redeschide porțile joi, 16 iunie 2022, după o perioadă în care a fost implementat un proiect de modernizare cu fonduri europene. Acesta dispune acum de sisteme de ultimă generație, fiind cel mai performant din sud-estul Europei. ”, se arată în comunicat.

Începând de joi, vor fi susținute cinci demonstrații în fiecare zi, la orele: 9.45, 11.45, 13.45, 15.00 și 16.00. Tariful pentru adulți este de 18 lei, cel pentru însoțitor de 12 lei, iar elevii și studenții plătesc doar 4,5 lei.
„Bugetul proiectului UNIMIS pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este în valoare de 1.096.575,54 euro, 730.000 de euro fiind doar valoarea celor două proiectoare, unul american și unul japonez, sistemul actual fiind cel mai performant din sud-estul Europei, unul de top mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe