Politician, mort de COVID-19 la 52 de ani

Politician, mort de COVID-19 la 52 de ani
foto:jurnaluldearges

Preşedintele ALDE Bascov, Marian Turcu, s-a stins din viaţă, fiind internat la SpitalulJudeţean din cauza noului coronavirus.

Bărbatul din Argeş, în vârstă de 52 de ani a fost depistat pozitiv cu noul COVID-19 şi a fost internat pe data de 10.09.2020, potrivit jurnaldeargeş.ro.

Marian Turcu a fost internat pe secţia de terapie intensivă, prezentând probleme respiratorii grave. Din păcate, starea lui de sănătate era una critică, înrăutăţindu-se în fiecare zi.

Medicii au informat familia că acesta avea 90% din plămânul drept afectat precum şi alte afecţiuni grave.

În urma celor întâmplate, familia bărbatului a depus plângere pentru malpraxis împotriva personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean.

Fiica lui Marian Turcu, Diana, a povestit că acesta nu a fost îngrijit şi a fost lăsat să moară. “Până pe data de 26 septembrie, din spusele medicilor, starea lui erauneori staționară, uneori evolua în bine, doar că el îmi trimitea mesaje pe telefon, chiar și apeluri, că nu se simte bine deloc și că nu este tratat adecvat. După ce primeam mesajele lui sau apelurile, sunam pe secția de ATI Pitești să verific starea lui, dacă este în regulă, iar doamnele asistente sau personalul de serviciu îmi spuneau că este stabil, starea lui este bună, iar dacă le rugam să se ducă la el să verifice primeam răspunsuri de genul “este nebun, nu mai sunați atat“ și îmi închideau telefonul. Ba chiar tata mă suna să mă roage să se ducă cineva la el că nu este bine, iar pentru asta dura foarte mult timp în care se putea întâmpla orice, că nu era monitorizat. Primeam mesaje în care mă ruga să-l iau din spital că nu mai poate, nu mai rezistă, că cei de acolo îl omoară. Zilele trecute acuza dureri foarte mari abdominale, timp în care nu i s -a făcut nimic, primeam din nou răspunsul că este nebun și că este constipat și din cauza tratamentului. Le-am rugat să îi facă analize mai amănunțite să nu aibă și altceva, iar ca răpuns am primit că analizele sunt la fel, sunt ok și sunt confidențiale, cu toate ca le-am spus că sunt fiica legitimă. În data de 28.09 am sunat din nou să aflu starea lui, că primeam mesaje de la el și apeluri să-l iau de acolo că simte că nu este bine deloc și din nou am sunat la spital unde mi s- a spus că starea lui este chiar foarte bună, că l-au trecut de la mască cu ventilație la masca simplă de oxigen, saturația lui fiind favorabilă. Astăzi, 29.09, la ora 7 dimineața m- au sunat de la reanimare spunându-mi că tatăl meu a decedat și că de fapt starea lui era critică, în urma analizelor reieșind că 90 % din plămânul drept este afectat, au depistat și un diabet și pancreatită, de fapt asta era “constipația” de care ele spuneau. Consider că analizele trebuiau făcute la începutul internării, până să fie început tratamentul și pun accent pe comunicarea mea cu spitalul care niciodată nu mi -a dat același răspuns, era în funcție de cine răspundea la telefon”,a spus fiicabărbatului, Diana Turcu

Tags: