Prăpăd în Timiș: Străzi pline de grindină la Făget și grădini distruse

Prăpăd în Timiș: Străzi pline de grindină la Făget și grădini distruse
foto simbol: Pixabay

O ploaie puternică  s-a abătut joi asupra localității Făget, județul Timiș, iar  străzile și grădinile oamenilor au fost acoperite de un strat consistent de gheață în mai puțin de 20 de minute.

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de vreme rea pentru localitățile: Făget,  Dumbrava, Curtea, Tomești și Ohaba Lungă, Mănaștiur, Margina.

Străzi pline de grindină la Făget și grădini distruse

După ce o ploaie torențială și-a făcut apariția în Timiș,  apa a atins chiar și 20 de cm în unele curți. „25 de subofițeri și un ofițer au acționat în această seară la Făget pentru a scoate apa din 11 gospodării”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, Bogdan Mutu, purtător de cuvânt ISU Banat.

Canalizarea a cedat, iar șase străzi din Făget au fost inundate de apă din cauza cantității mari de precipitații.

Astfel că, pentru evacuarea apei, pompierii din Timiș au fost nevoiți să intervină  cu 4 autospeciale și mai multe motopompe. Conform ISU Banat, nu au fost persoane evacuate, iar la scurt timp după ce ploaia s-a oprit, situația a revenit la normal.

„Grădina și recolta noastră! Puterea Domnului! Cartofii, ceapa distrusă, munca noastră” a spus o femeie, conform Știrile PROTV.ro

Vremea instabilă pentru mai multe zone ale țării

Meteorologii au anunțat pentru  9 iunie că în regiunile nord-vestice şi parţial în cele centrale, vremea va deveni în general instabilă şi se va răcori, dar în rest valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi izolat în restul teritoriului, unde se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spaţii mici şi în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, în sudul Banatului şi, local şi temporar, în regiunile sudice, dar cu precãdere asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 grade Celsius, uşor mai mici pe litoral şi în deltă unde se vor înregistra valori cuprinse între 22 şi 24 grade Celsius. Minimele termice vor avea valori între 8 şi 18 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe