Protestele continuă la Mangalia împotriva disponibilizărilor făcute de compania olandeză Damen. Angajații amenință cu instanțele

Protestele continuă la Mangalia împotriva disponibilizărilor făcute de compania olandeză Damen. Angajații amenință cu instanțele

Situație tensionată la Mangalia, la început de an. În timp ce averile primarului și a unor angajați ai primăriei au fost puse sub sechestru de DNA, numeroși angajați din port continuă protestele la Șantierul Naval DAMEN din Mangalia.

Este a cincea zi de proteste la Șantierul Naval Damen, din Mangalia unde, cei 1.500 de salariați s-au adunat în fața birourilor conducerii și au cerut majorări salariale raportate la rata inflației.

Angajații sunt nemulțumiți că la negocieri li s-a propus o majorare salarială de doar 100 de lei, ceea ce nu acopera inflația – notează observatorconstanta.ro., referindu-se la faptul că administrația ar fi acordat bonusuri preferențial, doar la o parte din salariați, invocând că aceste bonusuri sunt date în funcție de performanță, fără să existe transparență și fără să îi informeze în prealabil.

Sindicaliștii amenință că se vor adresa instanței

Protestatarii reclamă și faptul că în timp ce reprezentanții companiei vor sa concedieze oameni de la Mangalia, în paralel recruteaza angajații pentru o altă societate înființată de ei.

La finele anului trecut sindicaliștii din Mangalia au protestat la sediul Ministerului Economiei, nemulţumiţi de noile restructurări.

Conform acestora, şantierul mai are 1.500 de salariaţi, mai puţini decît erau la preluarea pachetului de acţiuni de către compania olandeză Damen din urmă cu patru ani.

„Grupul DAMEN a avut profit și prosperă, numai Șantierul de la Mangalia nu are profit […] Explica’ia este legată de faptul că aici, spre deosebire de celelalte șantiere, statul deține pachetul  majoritar de acțiuni și practic statul va suporta 51% din pierderi dacă nu va avea profit niciodată” a spus liderul de sindicat Laurentiu  Gobeajă, citat de publicația locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo