Restricții în municipiul Dorohoi: Toate restaurantele, terasele şi sălile de jocuri se închid. Școlile intră în scenariul roșu

Restricții în municipiul Dorohoi: Toate restaurantele, terasele şi sălile de jocuri se închid. Școlile intră în scenariul roșu
Sursa foto: Pixabay

Noi restricţii în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani, începând de duminică, din cauza numărului mare de infecțiicu COVID-19.Autoritățile au decis ca toate restaurantele, terasele şi sălile de jocuri din municipiul Dorohoi să se închidă,a declarat, sâmbătă, prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, pentru agerpres.

Măsura a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce au fost înregistrate patru focare active de SARS-CoV-2, iar în ultimele 24 de ore testate pozitiv 29 de persoane.

De asemenea,de luni toate şcolile din Dorohoi intră scenariul roșu, ceea ce înseamnă că orele decurs vor fi susţinute exclusiv online.

În prezent, focarele de coronavirus se manifestă la singurul centru privat de dializă, unde sunt trei îmbolnăviri în rândul pacienţilor, la Centrul rezidenţial “Casa Elena”, unde sunt infectaţi 17 beneficiari şi cinci angajaţi, la Complexul de apartamente “Floare de Colţ”, cu trei cazuri, şi la Complexul de apartamente “Amicii”, unde sunt 14 cazuri.