Alba Iulia intră în scenariul roşu: masca de protecție obligatorie, se închid restaurantele, şcolile vor funcționa în sistem online

Alba Iulia intră în scenariul roşu: masca de protecție obligatorie, se închid restaurantele, şcolile vor funcționa în sistem online
Foto: Pixabay

Municipiul Albă Iulia, oraș în care incidența a ajuns la 3,24, cu 243 de cazuri noi de infecție cu Covid-19 depistate de la 1 octombrie, din care 39 în ultimele 24 de ore, va intrade joi seară, de la ora 22:00, pentru o perioada de 14 zile, în scenariul roșu, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), transmite Adevărul.ro.

Noi restricţii la Alba Iulia după trecerea în scenariul „roşu“

Comitetul pentru Situații de Urgență Albă Iulia ahotărât joi suspendarea temporară a activităților didactice în toate unitățile care presupun prezența față în față, cursurile urmând a se desfășura în sistem online, precum și instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gură, pentru toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În plus, se suspendă activitatea tuturor restaurantelor, barurilor și a cafenelelor în spațiile interioare, precum și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

Decizia CLSU

CLSU Alba Iulia a adoptat Hotărârea nr. 17 din 15.10.2020, privind unele măsuri pentru gestionarea infecţiilor cu virusul ucigaș SARS-Cov-2, pe teritoriul municipiului:

– Se suspendă temporar activităţile didactice în toate unităţile care presupun prezenţa faţă in faţă, cursurile urmând a se desfăşura in sistem on ine, scenariul 3-roşu.

– Se consideră necesară instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

– Se interzice desfăşurarea activităţilor cu publicul instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber.

– Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.).

– Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/saubăuturi alcoolice sau nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în spaţiile interioare.

– Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

– Se suspendă activitatea Talciocului din municipiul Alba Iulia.

Urmărirea şi verificarea punerii în aplicare a prevederilor prezentei hotărârii se vor face de către autorităţiile cu competenţă în domeniu.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)