Rugăciunea puternică pentru căsătorie. Trei lăcașuri unde te poți ruga pentru a-ți găsi jumătatea

Rugăciunea puternică pentru căsătorie. Trei lăcașuri unde te poți ruga pentru a-ți găsi jumătatea
Foto: Captură video

Pentru a găsi o persoană ideală, alături de care să îți continui viața, trebuie să te rogi. Există trei locuri unde te poți retrage pentru a te ruga spre împlinirea acestei dorințe. Despre aceste mănăstiri se spune că sunt făcătoare de minuni.

Mănăstirea Celic-Dere

Mănăstirea Celic-Dere, situată în partea de nord a Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră, scrie Spy News.

Mănăstirea este situată la 25 de kilometri sud-vest de Tulcea și 12 kilometri vest de localitatea Cataloi aflată pe șoseaua Tulcea-Constanța, în comuna Frecăței.

În paraclisul mănăstirii, pe partea stângă, lângă Altar se găsește icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, îmbrăcată în argint și poleită cu aur, care a scăpat de doua ori din foc.

Aici s-ar afla o icoană care se curăță singură. Ar fi fost adusă chiar de un soldat rus pe vremea războiului ruso-turc din anii 1806 – 1812. Înainte, această icoană ar fi fost neagră în totalitate, însă acum îl întruchipează pe Iisus Hristos.

 Mănăstirea Ghighiu

Mănăstirea Ghighiu se află nu departe de Bucureşti, la aproape cinci kilometri de Ploieşti. Este un loc deosebit, scăldat în linişte, unul dintre renumitele lăcaşuri de cult din judeţul Prahova.

Mănăstirea Ghighiu este un lăcaș încărcat de istorie și adăpostește icoana Maicii Domnului „Siriaca” la care mii de credincioși se roagă frecvent. Icoana despre care se spune că face minuni a fost dăruită mănăstirii de episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis din Siria, la 25 februarie 1958.

Mănăstirea Nicula

Mânăstirea Nicula este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc. Începând cu 15 februarie 1699, Nicula iese din anonimat, devenind unul dintre celebrele locuri alese de Maica Domnului. Icoana ei, pictată de preotul ortodox Luca din Iclod în anul 1681, avea să plângă timp de 26 de zile, ca o prevestire a tristelor evenimente ce vor avea loc în jurul anului 1700, atât pentru viaţa monahală, cât mai ales pentru întreaga Ortodoxie românească din Transilvania.

Această mănăstire este frecventată tot timpul, însă mai ales de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de pe 15 august. Mănăstirea se află la câțiva kilometri distanță de orașul Gherla, localitate Nicula, județul Cluj.

Rugăciunea care se rostește pentru căsătorie grabnică

„Doamne, Dumnezeule al milostivirilor şi a toată bunătatea, care plineşti cererile celor care Te cheamă cu credinţa, ascultă şi nevrednica noastră rugăciune. Tu vezi că vrem să ne unim vieţile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre şi ştii dacă este bună sau este rea. Dacă este bineplăcut Ţie să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmaşul ne necăjeşte.

Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră. Dăruieşte-ne pace, dăruieşte-ne linişte şi sănătate sufletească şi trupească. Fereşte-ne de noroiul desfrâului, fereşte-ne de căderea în poftele trupeşti. Luminează-ne minţile ca să nu fie întunecate de vrăjmaş. Curătești-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul. Întăreşte-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiţi de Preacurata Ta Maică şi de soborul tuturor sfinţilor. Să avem o familie în care să strălucească făclia credinţei şi a virtuţilor, şi pruncii noştri să fie călăuziţi aşa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Iar dacă Tu ştii că din anumite pricini ne este mai de folos sa părăsim vrerea noastră şi să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să înţelegem aceasta şi să părăsim voia noastră fără a fi cuprinşi de tulburare sau de deznădejde. Înaintea Ta, Doamne, sunt vieţile noastre. Rânduiește cu ele precum ştii că este mai bine pentru noi. Că văzând grija Ta să Îţi mulţumim si să Te lăudăm până la sfârșitul zilelor noastre. Că Tu eşti Dumnezeul nostru şi Ţie slavă Iţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră