Străzi inundate și copaci căzuți după ce a plouat torențial în mai multe județe din țară. În Brăila mai multe gospodării au fost afectate

Străzi inundate și copaci căzuți după ce a plouat torențial în mai multe județe din țară. În Brăila mai multe gospodării au fost afectate
Captură Video - B1 TV / Ziarul incomod

Ploi puternice s-au abătut duminică în mai multe județe ale țării. În Brăila și Tulcea mai multe străzi au fost inundate, iar meteorologii au anunțat mai multe avertizări de vreme rea.

De asemenea, furtuna a făcut ravagii și în Iași, unde două maşini au fost avariate de copacii care au căzut la pământ din  cauza furtunii, conform Ziarul de Iași.

Străzi inundate și copaci căzuți după ce a plouat torențial

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta  a anunțat că duminică mai multe case au fost inundate şi două drumuri au fost blocate, după ce a plouat torențial în judeţul Tulcea.

„Salvatorii din cadrul Staţiei de Pompieri Măcin intervin pentru scoaterea apei în urma precipitaţiilor căzute în ultima oră. Se intervine la cel puţin nouă case inundate parţial ori cu infiltraţii în beciuri”, au transmis reprezentanţii ISU Delta.

În județul Brăila, mai multe gospodării au fost afectate de ploile torențiale. În unele zone ale municipiului a căzut și grindină.

De asemenea, în Tulcea vântul a suflat cu putere, iar în unele zone a căzut și grindină. Pompierii au fost chemați să intervină în mai multe situații.

În județul Iași mai multe străzi au fost inundate, duminică seară,  în urma ploilor puternice, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic, unii dintre ei au căzut pe mașinile parcate. Din cauza vântului, un cablu a căzut între două blocuri pe o stradă din județ, iar pentru acest caz a fost anunțat Eon, conform Libertatea.ro.

Străzi pline de grindină la Făget și grădini distruse

O ploaie puternică  s-a abătut joi asupra localității Făget, județul Timiș, iar  străzile și grădinile oamenilor au fost acoperite de un strat consistent de gheață în mai puțin de 20 de minute.

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de vreme rea pentru localitățile: Făget,  Dumbrava, Curtea, Tomești și Ohaba Lungă, Mănaștiur, Margina.

După ce o ploaie torențială și-a făcut apariția în Timiș,  apa a atins chiar și 20 de cm în unele curți. „25 de subofițeri și un ofițer au acționat în această seară la Făget pentru a scoate apa din 11 gospodării”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, Bogdan Mutu, purtător de cuvânt ISU Banat.

Urmăriți B1TV.ro și pe