Student străin omorât pe trecerea de pietoni în Iași pentru că șoferița se uita prea mult în oglindă

Student străin omorât pe trecerea de pietoni în Iași pentru că șoferița se uita prea mult în oglindă
Foto: captură video Antena 3

Accidentul mortal produs în septembrie 2021 în Iași, în urma căruia un student spaniol a fost ucis pe trecerea de pietoni de o mașină, s-a produs din cauza vitezei prea mari și pentru că șoferița s-a uitat prea mult în oglinda retrovizoare.

Circula cu viteză, schimba benzile și nu l-a văzut la timp pentru că se uita în oglindă, nu în față

Un student spaniol de 20 de ani a murit într-un accident produs într-o noapte din septembrie 2021, pe o trecere de pietoni din Copou, după ce a fost lovit în plin de o mașină care circula cu viteză, la volanul căreia se afla o tânără de 23 de ani care nu l-a observat la timp pentru că se uita prea mult în oglinda retrovizoare, este concluzia specialiștilor din acest dosar, scrie Ziarul de Iași.

Șoferița conducea un Volvo XC 60 cu o viteză de 74 km/h, deși limita admisă în acea zonă era de 30 km/h, iar când s-a apropiat de trecerea de pietoni era prea preocupată să se asigure în oglinda retrovizoare la schimbarea benzii de deplasare ca să-l mai vadă pe studentul care voia să treacă strada.

Familia studentului a cerut daune de 1,32 milioane euro, instanța i-a acordat doar 180.000

Potrivit datelor aflate la dosar, tânăra ”putea evita producerea accidentului dacă s-ar fi deplasat cu o viteză de cel mult 53 km/h, cu condiţia ca susnumita să fi observat că victima este angajată în traversare.

Dacă nu ar fi schimbat banda de deplasare înainte de marcajul pietonal, încălcând astfel marcajul continuu de separare a benzilor, nu era necesar să se asigure un timp îndelungat (de ordinul secundelor) în oglinda retrovizoare, putând astfel să observe din timp victima şi să prevină producerea accidentului”, a fost concluzia expertizei efectuate în cauză.

Tânăra a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, iar familia studentului spaniol i-au cerut daune de 1,32 milioane de euro.

Judecătoria Iași a aprobat însă despăgubiri de numai 180.000 de euro pentru familia victimei, iar pe tânără a condamnat-o la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe