Timișoara, primul oraș mare din România în care se plică carantina de noapte. Ce alte reguli sunt valabile

Timișoara, primul oraș mare din România în care se plică carantina de noapte. Ce alte reguli sunt valabile
Sursa foto: Piabay

Timișoara intră sub noi restricții după ce incidența îmbolnăvirilor a ajuns la 6,58 la mia de locuitori. Este primul mare oraș din România cu o rată atât de mare de infectare. În ședința de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vor fi decise noile măsuri.

Într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vor fi astfel stabilite noile măsuri restrictive. În preze,t în România, sunt 54 de localități care au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori.

Timișoara, primul oraș mare în care se aplică carantina de noapte

Prefectul județului Timiș a vorbit, pe B1 TV, despre noile măsuri care se aplică în Timișoara, primul oraș mare din România în care revine carantina de noapte.

Avem peste 6 la mie incidența, urmează să se aplice restricții de circulație pe timpul nopții în weekend, iar dacă va depăși până atunci 7,5 la ie, se vor aplica restricțiile de circulație toată săptămâna, după ora 20:00 și până la 05:00 dimineața.

Activitățile culturale sau recreativ sportive sau din zona industriei HoReCa se vor opri la peste 6 la mie”, a declarat prefectul județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, pe B1 TV.

Restricțiile de circulație pe timpul nopții, aplicate doar în cazul persoanelor nevaccinate

Prefectul județului a ținut să reamintească faptul că restricțiile de circulație pe timpul nopții se vor aplica doar în cazul persoanelor nevaccinate, cei imunizați în fața COVID-19 fiind excluși.

Categoria de persoane vaccinate poate circula în timpul nopții, fără să fie nevoiți să respecte măsurile de carantină și circulând în baza certificatului verde digital.

Restricții de circulație, pe timpul nopții, între 20:00 și 05:00 dimineața, atât la incidența de peste 6 la mie cât și la incidența de peste 7,5 la mie nu se aplică persoanelor vaccinate. Acestea trebuie să aibă asupra lor certificatul verde”, a mai adăugat prefectul.

Deși Timișoara a depășit 6 la mie, nu toate școlile vor intra în online:

Cu școala este o situație aparte, deoarece stabilirea scenariilor de prezență fizică sau școala online se face în fiecare zi de vineri. Doar 20 de școli, din șase localități vor intra în școala online”, a mai explicat Ovidiu Drăgănescu, pe B1 TV.

Noi restricții de circulație pe timpul nopții se vor aplica și în județul Ilfov, începând de luni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
10:46 - Rata de infectare cu Covid-19 este în scădere, în Bucureşti. Incidenţa din Capitală a ajuns la 16.13 cazuri la mia de locuitori
10:42 - Ludovic Orban, condiții pentru o eventuală întoarcere în grupul parlamentar al PNL, după ce a demisionat (VIDEO)
10:35 - Ludovic Orban s-a retras din grupul parlamentar al PNL dar anunță că rămâne membru de partid. Atacuri în rafală la președintele Klaus Iohannis: „PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni” (VIDEO)
10:28 - Alexandru Rafila: Intrarea PSD la guvernare este o variantă absolut rezonabilă pentru România. Propun o lună de solidaritate națională
10:22 - Mirel Rădoi s-ar putea întoarce la FCSB. În locul lui, la Echipa Națională, ar veni Edi Iordănescu
10:15 - Folosind o folie profesionala solarii controlați creșterea florilor, plantelor aromate și coacerea legumelor
10:09 - Cine este tatăl lui Francesco, fiul Patriziei Paglieri de la Asia Express. Cheful a ascuns adevărul vreme de 14 ani
10:01 - Florin Cîțu: „Nu există o flexibilizare a mandatului pentru formarea Guvernului condus de Nicolae Ciucă” / „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”
09:56 - George Buhnici a spus adevărul despre cine s-ar ascunde, de fapt, în spatele Andreei Esca, la Pro TV
09:47 - Vaccinul de la Johnson&Johnson, preferat de români după introducerea restricțiilor. Administrat într-o singură doză, vaccinul permite obținerea mai rapidă a certificatului verde