Trei escroci din Cluj-Napoca au păcălit mai multe persoane să plătească pentru locuințe inexistente

Trei escroci din Cluj-Napoca au păcălit mai multe persoane să plătească pentru locuințe inexistente
Foto: captură YT

Trei bărbaţi, dintre care doi se află în arest preventiv, sunt cercetaţi de autorități în municipiul Cluj-Napoca după ce ar fi vândut locuințe inexistente.

Anchetatorii susțin că cei trei au păcălit multiple persoane să plătească garsoniere sau imobile aflate în construcţie, deși nu dețineau o autorizație de construcţie, iar pe lângă asta actele nu erau întocmite la notar.

Investigațiile continuă

”La data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Combaterea Infracţiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziţie, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spaţiu utilizat ca birou.

Activităţile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la înşelăciune în formă continuată”, a precizat marţi, 31 ianuarie, IGPR, potrivit ziare.com.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că între 2021 și 2022, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, au mințit multiple persoane, făcându-le să plătească în avans sau integral, cu privire la achiziţionarea unor garsoniere sau imobile în municipiul Cluj-Napoca, dar aceștia nu aveau autorizaţii de construcţie valabile.

”De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înţelegeri nu erau întocmite în faţa notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menţionate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit”, a adăugat sursa citată.

Percheziţiile au condus la descoperirea şi confiscarea a zeci de sisteme informatice, printre care și 7.000 de cartele telefonice, care ar fi fost folosite pentru săvârșirea faptelor de înşelăciune.

Polițiștii au mai ridicat sume şi înscrisuri de interes pentru soluţionarea cauzei.

”În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbaţi, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior, faţă de aceştia, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a declarat instituţia.

Cercetările o să continue sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”
19:21 - Ilona Brezoianu, probleme după ce și-a cumpărat noul apartament: „Am investit atâția bani și ajung să mă spăl ca pe vremuri…”
19:00 - Adio plimbări pe bani publici în scop personal. Proiect USR: Mașinile instituțiilor, dotate obligatoriu cu GPS de localizare şi monitorizare
18:39 - Comisia Europeană dezminte candidatura preşedintei Ursula von der Leyen la șefia NATO
18:22 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 2 – 8 aprilie. Cariera Gemenilor se cere reanalizată. Trebuie să se poziționeze mai ferm, să-și ceară drepturile (VIDEO)
17:55 - Ministerul condus de Marcel Boloș spune că România trebuie să renunțe la 2,1 miliarde de euro din PNRR pentru că a avut creștere economică