Un profesor din Oradea face apel la protest față de restricțiile din școli: „Stăm precum animăluțele în țarc”

Un profesor din Oradea face apel la protest față de restricțiile din școli: „Stăm precum animăluțele în țarc”
Sursa Foto:Spynews.ro

Un profesor de arte marțiale de la Liceul Sportiv din Oradea este de-a dreptul revoltat de măsurile impuse de autorități în vederea combateriirăspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Bărbatul a simțit nevoiasă își facă publică părerea, printr-un videoclip postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Profesor din Oradea, revoltat de măsurile de protecție împotriva virusului Covid-19

Omul predă arte marțiale la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din municipiu. De-a lungul crizei sanitare declanșată de virusul ucigaș SARS-CoV-2, profesorul a protestat împotriva măsurilor de prevenire impuse de pandemie, chiar alături de elevii săi.

De asemenea, bărbatul a făcut trimitere la activistul George Simion, care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova.

În videoclipul postat pe Facebook, se poate vedea cum apare dascălul în sala de clasă, alături de elevii săi, fiecare dintre ei având asupra lor anumite obiecte. Mai exact, în locul măștii de protecție, obligatorie, profesorul poartă o mască de clovn, în timp ce școlarii au luat chipuri ale diverselor animale. Prin această inițiativă, grupul a vrut să transmităun mesaj clar și răspicat.

„Guvernul ne obligă să purtăm măști, să ne comportăm ca niște animăluțe în țarc”,se aude spunândprofesorul în videoclip.

”Să nu devenim niște animăluțe care nu putem gândi”

Nelu Pop, căci așa se numeșteprofesorul de arte marțiale de la Liceul Sportiv din Oradea, a încărcat filmarea incredibilă, pe pagina sa de Facebook. Omul a ținut o întreagă prelegere pe tema felului în care crede el că suntem cu toții tratați, în condițiile crizei epidemice. Una peste asta, bărbatuleste de părere că măsurile de protecție sunt doar o strategie a conducătorilor noștri de a ne ține sub control.

„Animăluțele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, pe rând, lageam să respire. Fiecare animăluț stă cuminte la el în țarc, asta vrea și asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuși, să stăm precum animăluțele în țarc”, a mai spus Nelu Pop, conform Spynews.ro.

Pe de altă parte, profesorul susține că filmarea pe care a realizat-o împreună cu elevii săieste o formă pașnică de protest. La un moment dat, el și-a datjos de pe față masca chirurgicală recomandată de autoritățile sanitare.

”Și la fel cum George Simion stă noapte de noapte, supus unor abuzuri, începând cu autoritățile, să încercăm să schimbăm ceva… Să nu devenim niște animăluțe care nu putem gândi… cu botnița pe gură. Haideți să ne unim sub o românie unitară”, a mai adăugat dascălul din Oradea.

De menționat este că orele de educație fizică se țin doar în contextul în care acestea nu implică contact și nici minge sau alt obiect care ar putea fi atins de mai multe persoane.

Tags: